SD fintas upp på läktaren i Malmö

Nu kan vi läsa i Sydsvenskan att Socialdemokraterna och Liberalerna i Malmö tycks bli politiska sambos varpå SD snyggt vänds bort och i samma fint Zlataneras upp till fyra årigt väntrum på läktarplats.

Det visar återigen att det går att skapa en mittfåra även om priset blir högt med många och stora kompromisser. Och detta i en del av Sverige som många tycker att färre borde få vara del av. Fantastiskt.

Fortsättningen blir intressant eftersom vi nu undrar om Centern hoppar på samma tåg? Jag är dock tveksam till att Löfven skulle skrämmas av dagens analys i SvDs där det skrivs att Lööf skulle erbjuda Löfven att bli borgerlig statsminister. Nej snarare är deras gnabbande, Lööfven emellan, en skicklig balansgång där båda redan är klara över hur det skall bli.

Onekligen är den politiska våren med islossning på väg här och var i landet och vi är många som ser fram emot nästa vecka då besked väntas på riksnivå. Extra spännande lär det bli i och med Riksdagens omröstning eftersom partierna inte verkar vilja redogöra hur man tänker sig rösta innan votering. För eller mot Herr Åkesson, det är väl det allt handlar om egentligen, eller hur? Och som tennisoraklet och deckarförfattaren Björn Hellberg möjligen skulle uttrycka det kommer spänningen i riksdagshuset nästa vecka vara så förtätad att mandaten kan skäras ur luften med förskärare.

I avvaktan på nästa vecka tar vi tag i fler av Krönikans listor och övriga händelser. Till exempel kan vi konstatera att Rögle slog Frölunda på bortais för första gången på 24 år. Också det året hade Sverige upplevt den varmaste sommaren i mannaminne. Och dessutom hade man säkrat ett Brons i Fotbolls-VM. Vi grävde visserligen efter Guld men landslaget blev hyllat som hjältar och vi är ganska många som kommer ihåg hur det begav sig. Och visst var vi nöjda med Brons.

Please follow and like us:

Author: Sladden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *