Tänk dig om en kollega på jobbet gled upp vid skrivbordet, gav dej en Dajmstrut och sa; ”-Bra jobbat” och sedan gav dig en klapp på axeln som uppskattning och kredd. Hur skulle du reagera? Kanske skulle du le lite fånigt generat som bara vi i Skandinavien kan? Och lite styltigt förmedla ”Eh, jaha tack eh va snällt tack. Du också…hehe” 

Eller skulle du flyga upp ur stolen, omfamna denne hen, och omgående föreslå en kaffe eller lunch? Eller för bövelen hen är ju singel, varför inte en middag?

Det finns ju lägen när vi på arbetsplatser är världsbäst på att tala om för varandra hur bra vi är. Och det är, i stort sett uteslutande, när någon skall sluta. Och det är ju så dags då…eller hur ?? Det är då det skall det kramas Och delas ut blommor och paket. inte ett öga torrt 

Och man går igenom en massa minnen. I bästa fall har någon lyckats ta riktigt fördelaktiga bilder av en på någon av alla fester. Ni vet den där bilden en mycket gärna skulle dela med omvärlden via Facebookoch Instagram. Om en si sådär hundrafemtio år eller så. 

Jag vet att det har dryftats många gånger på flera arbetsplatser att man borde uppmärksamma varandra lite oftare. Och utan att någon skall sluta. 

Tårta är underskattat

Och hur svårt kan det vara att köpa en tårta till sin  avdelning. Och säga att man har något att fira varpå man uppmärksammar hen.  Eller varför inte bara köpa en kaffelängd till en annan avdelning. Lägga den i postfacket och med lappen; ”Från en anonym beundrare”?

Det är lätt att komma med sånt här i jultid när det mesta är på topp. (inte hos alla – jag vet det) Men när ledighet vankas och man gärna vill vara lite extra generös. 

Du är bäst på att vara du. Ingen annan kan vara det. Bara det är värt att fira med glass och ballonger. Så ge dig själv lite kredd och en rejäl klapp på axeln! Och någon annan!

Stefan Sladden Eng

Men kanske skulle fler tycka om att bli uppmärksammade i slutet på Januari eller i början av Februari? Ni vet; precis innan en märker att ljuset och våren är på gång och innan all Hassel slår ut. Och när vi allergiker jublande men täbbta i näsad utbrister Jaaaaa, det är bår ute – det är äntligen bår…

Så varför inte ta fram din kalender och bestäm en dag i nästa vecka. En dag där du helt enkelt tar tag i en kollega. Och uppmärksammar något bra hen har gjort för dig eller ert team. Kort sagt bjussar du på lite Glass & Ballongattityd och skapar lite bra vibbar. Och ger lite kredd.


Givetvis just nu utan att överskrida FHM’s rekommendation om att inte träffas fler än 500 personer. Och Utan kramar. Det funkar ändå!


Läs också om hur raka motsatsen kan vara något att skratta ögonen ur sig. Texten heter ”Du är Sosse du din djävul”.