Så vansinnigt tråkigt. Vi var ju många som hoppades att de skulle ta sina förnuft till fånga över tid. Ebba meddelar bara några veckor efter ett familjärt och äkta framträdande hos Skavlan att man skall inleda samtal med alla partier. Och moderaterna hakar på. Högerhjärtan gråter säkert lite var stans i vår avlånga land. Kristdemokrater och Moderater slår själva i sista spiken och Alliansen går i graven för gott.

Vi har väl vetat det länge. Att den svenska politiska arenan inte är vad den varit och sannolikt aldrig blir det igen. Vi är många som tycker det är tråkigt. Vi behöver hitta nya vägar till att skapa en modern politisk själ i svensk politik. Och över hela den politiska färgskalan. Idag råder politiskt förakt och misstroende för politiken som sådan. Så hur skall våra folkvalda lyckas vända trenden och stärka sitt och politikens förtroende hos de Svenska Folken? Utan att för den skull släppa in extrempartierna?

Vi går en spännande tid tillmötes. Högerpolitikernas öppning av bakdörren till Sverigedemokraterna och Herr Åkesson befäster och stärker den politiska mittfåran. Vi behöver vänja oss vid ett Sverige med Socialdemokrater, Centerpartister och, hoppas jag, Liberaler, vid rodret. Och som tillsammans stakar ut vägen för framtiden. En väg utan utanförskap och fördomar. En väg där demokratin står fast.