Alliansen räddas av ett dokument

Alliansen räddas av ett dokument

Så drar det äntligen ihop sig till besked i regeringsfrågan. Båda sidor för dialog med som det verkar, både Liberalerns och Centern. Som givetvis och självklart kan och skall välja den sida som betalar bäst. Och media fortsätter intervjua, analysera, brodera och briljera. Eftersom alternativen till tänkbara regeringsalternativ som de Svenska Folken slutligen får lita till framöver är många. Men nu kan vi fråga oss om Alliansen kan räddas av ett dokument?

Det absolut viktigaste är inte om det blir en vänsterledd mittenalternativ eller en högerled dito. Nej det som verkligen betyder någonting är fortfarande att Sverigedemokraterna och Herr Åkesson hålls utanför allt tänkbart inflytande från svensk politik. Aktivt och Passivt.

Alliansen räddas och håller kvar SD i frysboxen

Med denna enkla formel kan endast ett alternativ bli aktuellt nämligen en regering på basen av Socialdemokraterna, Centern och Liberalerna. Moderater och Kristemokrater får stå sitt kast efter att tidigare öppnat pandoras box, dvs dörren till Sverigedemokraternas frysbox. Det skulle fram till ikväll kunnat vara det mest gångbara alternativet.

Till att börja med läser vi nu hos OMNI om Centerns Generationsspricka. Och att somliga inom Liberalerna anser att Alliansen inte varit bra för partiet. Intressanta uppgifter minnsan.


Alliansen tar fram dokument för att stoppa SD-inflytande

Men Mest spännande av allt är att uppgifterna som OMNI tycks ha fått från Ekot som gör gällande att Allianspartierna skall ta fram ett Dokument som skall säkra att Alliansen förblir en Allians utan att Sverigedemokraterna och Herr Åkesson får något som helst inflytande.
ÄNTLIGEN.

För att inte tala om hur utmärkt detta är. Eftersom Alliansen fortfarande inte har egen majoritet är man beroende av andra. Och behåller man Sverigedemokraterna i frysboxen så fäller sannolikt Sverigedemokraterna Regeringen i fråga efter fråga. Och det är inte helt otänkbart att Alliansen redan har satt en plan tillsammans med Stefan Löfven och Socialdemokraterna för att kunna regera utan Sverigedemokrater.

Det skulle visserligen innebära att alla partier fortfarande behöver göra avkall på hjärtefrågor. Men det har ju du och jag vetat hela tiden eller hur? Så frågan är om Alliansen kan räddas av ett dokument?

Visst går vi några spännande veckor till mötes?

PS Skulle Kissie och Isabella Löwengrip kunna påverka politiken? DS

ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *