Allt annat vore naivt

Allt annat vore naivt

Idag rullas överenskommelsen ut. Centern och Liberalerna har valt sida och det blir en brygga till Socialdemokraterna. Och det var det enda riktiga i dagens parlamentariska läge. Allt annat vore naivt.

För det första vill inte Centern eller Liberalerna ha med Sverigedemokraterna och Herr Åkesson att göra. För det andra gläntade Moderater och Kristdemokrater på just den dörren vilket kostat dem regeringsmakten. När man sen försökte stänga den dörren med hjälp av ett anti-SD dokument var det kört. Gör hur realistiskt var det? Att försöka hålla Sverigedemokraterna och Herr Åkesson utanför, i just den konstellationen.

Blocköverskridande samarbete

Vid ingången av 2019 ser vi alltså en blocköverskridande regering. En regering där alla fått göra avkall men också fått igenom delar av sina krav. För första gången har vi en regering där Socialdemokrater rör sig rejält till höger. Och där Centern och Liberalerna rör sig åt vänster. Det kallas samarbete och att ta ansvar.

Många påstår att det inte finns någon vinnare i detta och så är man besviken. Tvärt om är Sverige som nation i och med detta ett vinnande lag. Där samarbete, inkludering och en förståelse för varandra är plattformen. Först skal Riksdagen rösta igenom Löfven som statsminister. Sen skall detaljer utformas och implementeras och och slutligen förvaltas.

Det är klart det kommer att fungera. Det måste det.
Allt annat vore naivt.

ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

1 thought on “Allt annat vore naivt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *