I dagens SvD påstås det att Talmannen Anders Norlen skulle vara den enda som har ett vapen att tillgå. Men nej det tror jag inte alls. Tvärt om tror jag att puffran inte finns långt bort från Annaie Lööf.  

Stefan Löfven har inte heller lyckats bilda regering. Talman Andreas Norlén är den enda aktören i den här processen som har utrustats med ett vapen. Men avlossar han inte sina fyra skott så kan Sverige få leva länge med en övergångsregering.

Vapen, Puffra eller Gun är naturligtvis bara symboler för den styrka med vilken Annie och en bredsida kan ta över så väl initiativet som Sverige i rollen som vår första Kvinnliga statsminister. Nu tror alla igen att jag är en jätte fan av just Annie Lööf och det är klart att jag skulle gärna se denna starka kvinna som Statsminister. Men faktum är att det viktiga är att hålla SD och Herr Åkesson så långt som möjligt från maktens korridorer som möjligt.

Om det innebär att Stefan Löfven får fyra år till som hövding i en mittenregering så är jag beredd att köpa det även om det inte är mitt första alternativ. Nej, fick jag välja skulle jag nog ta Annie som Statsminister med stöd an Jan och Stefan, Gustav och Isabella också Jonas lite grand som vänsterytter. Men bara passivt så att inte Jan drar.

Och jag antar att det smids nu. För nu är det så där väldans tyst igen.