Antiklimax när Eagles hälsade på i Stockholm

Eagles Stockholm 2019

En ensam trumpet. Latinska tongångar som vandrar upp och ner för skalan några varv. Det är först när några få toner återstår man inser att nästa ackord är ett av världens mest kända mollackord.

Så klev dom ut på Stockholmsscenen igen, Eagles. Och nog kan dom spela fortfarande, ingen tvekan om det. Hotel California låter som originalet och uppfyller alla krav och förväntningar. Men den spelas inte alltid först som myten sagt.

…no Fireworks, no Choreography. Just a couple of guys playing musik…

Don Henley och Eagles hälsar publiken välkomna till konserten på Tele2 Arena 8 juni, 2019

Tennisoraklet Björn Hellberg brukar tala om den förtätade stämningen. tyvärr saknades den för kvällen. Lite för mycket hårdrock för min smak men jag saknade många låtarna av gammal klassisk modell. Jag älskar visserligen Joe Walsh och sättet han spelar gitarr på. Ibland kan det dock bli lite väl mycket av det goda och Joe fick alldeles för mycket utrymme på konserten.

Deacon Frey fyller kostymen

Konsertens absoluta höjdpunkt var först och främst Deacon Frey, sonen som tagit den framlidne pappa Glenns plats på scenen. Medelåldern på scenen sänktes markant men det var allt som hände. Sonen Deacon fyller mycket väl både kostym och skor i arvet efter sin pappa. Och någonstans får det mig att tro att Eagles i sig kommer att vara odödligt som band.

En annan höjdpunkt var blåssektionen som gjorde delar av konserten mycket mer fyllig och inte så rå. Och jag får en tanke.

Saknade orkestern

Jag kan riktigt se hur Eagles tar sig an två olika typer av konserter i framtiden. En modell där bandet spelar naken och råbarkad rock på mindre klubbar och möjligtvis små arenor. Och med fullt fokus på rockmusiken. Och ett annat upplägg där Eagles kompletterar sina egna musiker med full orkester på de riktigt stora arenorna. Det var nog det jag saknade i lördags.

År av väntan avslutades med antiklimax eftersom jag hade alldeles stora förväntningar på konserten som helhet som fick magin att utebli. Men jag får skylla mig själv som inte taggade ner. Jag kan bäst beskriva det som när idrottsmän är överladdade och det låser sig.

Men givetvis var det fantastiskt på alla sätt ändå. Det var ju Eagles som stod där igen. Äntligen. Redo att riva av sina största hits för mig och alla andra som tagit sig till Stockholm och Tele2 arena den här kvällen.


ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *