Bästa Bondlåt korad

bästa Bondlåt korad

Så var det äntligen dags presentera vilken Bondlåt som blivit korad och som skall få representera Bondfilmerna i listan tidernas bästa filmmusik här ovanför. 

Rösterna var mycket spridda och förvånandsvärt jämt fördelade över hela fältet. Även om det var några som faktiskt inte fick en endaste röst sm bästa Bondlåt. På topp fem listan har vi följande låtar; 

Även om det var några som faktiskt inte fick en endaste röst sm bästa Bondlåt. På topp fem listan har vi följande låtar; 

  • Goldfinger 1964 “Goldfinger” Shirley Bassey
  • Ur dödlig synvinkel 1981 “For Your Eyes Only” Sheena Easton 
  • Skyfall 2012 “Skyfall” Adele
  • Leva och låta dö 1973 “Live and Let Die” Wings
  • Tid för hämnd 1989 “Licence to Kill” Gladys Knight

Min egen absoluta favorit bland de fem är utan tvekan “For Your Eyes Only”. Men när jag pratar med kollegor och vänner så är det nog “Live And Let Die” som nämns flest gånger som Bästa Bondlåt. 

Innan vi kollar in vinnaren måste vi ändå fundera på hur det skulle te sig om Bond framöver skulle vara kvinna. Vad skulle hon heta? Vilka skulle bli hennes kännetecken?

Om vi pratar en manlig Bond så handlar det oftast om att vara macho jaga kvinnor mellan roulettborden. Men skulle det bli samma sak med  Till exempel Madonna i huvudrollen? Eller Lady Gaga? Den kan ni ju fundera på en stund och varför inte sedan kommentare här nedanför.

Madonna eller kanske Lady Gaga? 

Nåväl, vinnaren och Bästa Bondlåt är….

Skyfall med Adele utsedd till Bästa Bondlåt

Filmen Skyfall med Daniel Craig som James Bond kom ut  2012 och belönades med 2 Oscars för bästa ljud och bästa orginalmusik vilket i detta sammanhang blir extra kul.

Här kan du hitta allt om filmen, skådespelarna, se trailerna och  inte minst läsa om alla “Goofs”.

Låten placeras nu på listan över tidernas bästa filmmusik här ovanför


ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *