Behöver du Smita på jobbet? Här är din chans! Genom mentorprogrammet Mitt Livs Chans

Mitt Livs Chans

Det är hennes namn, Smita. Hon kommer från Indien och har arbetat i reseindustrin i många år. Eftersom att Smita har IATA utbildning har jag goda förhoppningar att guida henne till ett arbete här i Sverige. Hon har arbetat på Malaysian Airlines (MH) med paketering av resor. Och Både som anställd och frilans för resebyråer i Förenade Arabemiraten. Som om inte det var nog har Smita också arbetat på Flygplatsen i Sharjah. Så får jag presentera Smita, min nya adept i mentorprogrammet Mitt Livs Chans.

Smita

Smita vill arbeta med resor igen

Smita läser på SFI – Svenska för invandrare, fem timmar om dagen för att lära sig det svenska språket ordentligt. Smitas make arbetar för ett konsultbolag inom Ericsson sedan 5 år och de har två snart vuxna barn. De lever ett stabilt liv i norra delen av Stockholm. Det är också därför Smita nu satsar på att på allvar komma in i det svenska samhället genom ett nytt arbete.

Smita har ett varmt leende och älskar att träffa nya människor. Hon ser mycket fram emot ett arbete i reseindustrin här i Sverige. Det kan vara på en resebyrå eller touroperatör. Inom hotell eller turism. Eller på flygbolag förstås.

Vill du komma i kontakt med Smita för en intervju är du välkommen att höra av dig till mig på adress;
kronikan at stefaneng.com

Fika med macka fick inleda kvällen

Det var en spännande kväll igår. Efter jobbet tog jag mig till Scandic Alvik där mentorprogrammet Mitt Liv alltid träffas. Meningen var att inleda kvällen med lite mingel över en macka och en kopp kaffe. En kille från Syrien gör mig sällskap och undrar om jag är adept eller mentor. Jag förklarar att jag är mentor och att jag är här för första gången. När jag frågar honom berättar han om sitt liv i Syrien, Saudiarabien och Dubai i Förenade Arabemiraten. På svenska. Inte på något sätt perfekt men ändå svenska. Trots att jag nu får det berättat för mig direkt är det svårt, för att inte säga omöjligt, att förstå hur livet i Syrien har varit. Skrämmande.

Mingel

Snart får vi sällskap av en Italiensk kvinna som skall vara Mentor för andra gången. Hon har en syster som bor i just Saudarabien och vi pratar om den glädjen systern känner över att nu få köra bil där. Det sätter perspektiv på saker och ting. Snart frågar dom mig varför jag är där och vad jag har som specialområde. Innan kvällen inleds i aulan har vi avhandlat både favoritländer som står på vår “bucketlist” samt länder vi har besökt.

Jag älskar att arbeta med människor

Smita i vårt första möte igår

Väl inne i Aulan så kastades vi rakt ut i verkligheten. I alla fall kändes det så eftersom jag var där för första gången och inte visste hur det hela skulle gå till. Efter en kort inledning av agendan tog man fram en Powerpoint sida där alla mentorer listades till vänster och adepter i till höger. Sen var det bara för båda parter att börja leta. inte för att det tog alltför lång tid innan vi stötte på varandra, jag och Smita.

Vi har nu planlagt den närmsta veckorna där Smita skall färdigställa sitt CV och skicka mig tillsammans med ett bra fotografi som kan användas på bland annat den här sidan. Vi skall uppdatera hennes Linkedin profil och se till att allt är juste när du och alla andra står i kö för att intervjua min adept. Om Smita inte redan tagit anställning någonstans förstås. Genom mentorprogrammet Mitt Livs Chans

NB: Smita har sagt ok till att publicera hennes namn. Det är dock bara hennes namn jag publicerar här.

Läs också;

ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

2 thoughts on “Behöver du Smita på jobbet? Här är din chans! Genom mentorprogrammet Mitt Livs Chans

 1. En kandidat till listan av bästa introt:

  Inledningen till Gustav Mahlers 5e symfoni är svårslagen. Symfonin öppnar med en ensam men obekymrad trumpetfanfar, innan hela orkestern kliver in, bekräftar och trycker på med allt den har. Då menar jag verkligen allt! På full volym! Dock kantrar snart hela den optimistiska euforin i en betydligt mer allvarsam ton innan hela klangbilden störtar rakt ner i avgrunden. Effektivt! Efter det sitter man rak i ryggen och resan kan börja.

  1. Hej Rymdfisken.
   Gustav Mahler får givetvis plats på listan
   Sen undrar jag om du läste hela inlägget om Smita eller om du bara valde på måfå när du ville kommentera…?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *