Britterna får skölja ner Brexitavtal och stolthet med en lager.

Att vara eller inte vara

Det blir inga nya förhandlingar med EU om Brexitavtalet. Jean-Calude Juncker deklarerar ytterligare en gång att det är färdigförhandlat. Konstigt vore det om det skulle bli annorlunda bara för att Theresa May marscherar av den politiska scenen. Tuppfäktningen Nigel Farage sannolikt tänkt sig med Jean-Claude kom alltså av sig. Åtminstone just nu. För Jean Claude är på väg ut han också. Så frågan är om det blir nya diskussioner om Brexits vara eller icke vara trots allt. Britterna får annars skölja ner såväl avtal som stolthet med en lager och gå vidare.

Samtidigt som Juncker slår bort alla tankar på en omförhandling, kommer Labourledaren Jeremy Corbyn snart att meddela om han ger en ny Brexit omröstning sitt stöd. Kravet på att Corbyn skall göra det ser ut att öka i alla fall.

Juncker slår alltså bort alla tankar på en omförhandling. Samtidigt kommer Labourledaren Jeremy Corbyn snart att meddela om han ger en ny Brexit- omröstning sitt stöd.

Rösta igen o igen, tills ni röstar rätt

För mig som vanlig dödlig och som betraktare till det brittiska spektaklet så slår mig en tanken. Hur det skall gå om det blir en ny omröstning. Kommer britterna att acceptera att man kör över ett tidigare beslut? Och att man har en röstning till bara för att det politiska etablissemanget anser att man röstade fel första gången? Hur det än är och vad man än tycker så har britterna röstat för utträde ur EU. Frågan är vad som sker nu?

Och idag kan vi läsa om att Philip Hammond, Storbritanniens finansminister, som hotar att rösta emot Theresa Mays efterträdare, om denna väljer att gå för en hård Brexit.

Är det bara i Storbritannien det kan bli så här stökigt och komplicerat? Italien som haft 63 regeringar på 70 år torde ha haft det rätt rörigt och stökigt. Men visst, det skiljer ju en del mellan dessa två ytterligheter. Min magkänsla säger att det nog skall vara rörigt i Italien. I Storbritannien däremot för väntas det ordning, reda och byråkrati enlighet med traditioner sedan generationer. Men vad är det egentligen vi ser? Och var skall det sluta? Jag tror inte någon på de brittiska öarna egentligen kan svara på det.


ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *