Den skall med på Listan över Bästa Reklamfilm

Listan över Bästa Reklamfilm, Air New Zeeland

Inget snack om saken. Även om, det inte är en reklamfilm i traditionell mening. Det var några år sen nu och även om jag knappt minns detaljerna så ler hela jag när jag tänker tillbaks på filmsnutten. Och det är inget snack. Den skall med på Listan över Bästa Reklamfilm.

Security Briefing – Air New Zeeland Boeing 777-300ER

Iden fick jag naturligtvis häromdagen när jag skrev om Bästa Filmmusiken. Den storslagna naturen och miljöerna som Mikael Jackson filmade på Nya Zeeland är svårslagna. men också hur människorna, eller ja alla Hobbits, Alver och Orcher som beskrivs i böckerna. Och som får varje make up artist att svettas inför uppdraget.

Welcome onboard this Air Middle Earth flight

Scen ur reklamfilm för Air New Zeeland

Att Nya Zeeland som nation gick ihop och blev Mordor, Midgård, Vattnadal, Domedagsberget och alla andra platser kanske inte var så konstigt. Att människor känner till såväl Kiwifruk, Kiwifågeln som Rugby och den Haka som utförs innan en match är inte nytt. Men vara med och placera Nya Zeeland på kartan som spelplats för hela Sagan om Ringen trilogin och Hobbitfilmerna var något nytt.

Och det är ungefär nu som iden föds. Iden om att skapa en reklamfilm för Air New Zeeland. Filmen är inte en reklamfilm i traditionell mening. Istället beskriver den säkerhetsprocedurerna ombord. På ett av Air New Zeelands Boeing 777-300ER flygplan, ser vi besättning och passagerare i karaktärer från filmen. Och givetvis blev det en succé. Den måste helt enkelt ses och upplevas. Så varsågod. Här kommer ett säkert kort på Listan över Bästa Reklamfilm.

För övrigt är webbsidan nu indexerad med en sitemap så att Google skall kunna hitta alla posts bättre

ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *