Elefanten i rummet skäl till regeringsfri Nådig Lunta

Förmodligen har det varit så i flera år. Den så Nådiga Luntan med höstbudgeten  i papperstryck visas upp och kommenteras för intressenter på en presskonferens. Varför man övergett USB och CD skivor står skrivet i stjärnorna. Det enda som står klart är att den i år så neutrala pappershögen är regeringsfri och utan större utvävningar.

Och vi går gemensamt in i ytterligare en vecka av väntans tider. Sonderingarna fortgår alltmedans ytterligare analyser pryder ledardidor och allehanda krönikor. 

Jag tog del av en riktigt intressant tanke av Alex Schulman i Expressen. Han undrar hur Alliansen kunde utropa sig som segrare på valnatten. Och det undrar jag också? Utgångspunkten var ju ändå att Annie och Jan aldrig skulle släppa fram SD. Och det ser vi att dessa tu står upp för idag. Om det är några som kan lösa upp eventuella knutar är det de bägge Lööfven Tillsammans med Jan och Språkrör. Skulle det mot förmodan misslyckas så har vi nog ett extraval i antågande. 

I det läget behöver man prata om (men inte med) den elefant dom just nu upptar allas energi och är anledningen till att vi har det läge vi har i svensk politik. Några vill samarbeta och andra vill att dörren stängs för gott. 

Extrem tydlighet gällande elefanten i rummet kommer således krävas i ett eventuellt extraval. Men nog borde vi se en mittenregering innan vi hamnar vid valurnorna igen.

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *