Britterna är en annorlunda folkslag. Jag är inkluderande, och accepterar utan omsvep alla britternas egenheter. Faktiskt tycker jag att många av dess egenheter är smått fantastiska. Att som Premiärminister Theresa May, utlova sin avgång om man röstar igenom hennes förslag. Hur många gånger har vi sett en sådan politisk och taktisk manöver? Imponerande.

”Dont take No for an answer” är ett fantastiskt uttryck. Veckans tidningsrubriker domineras av stora bokstäver och ordet Nej.
Det brittiska parlamentet röstade ju ner samtliga åtta förslag som låg på bordet. Man skulle kunna tycka att åtta ”Nej” efter varandra skulle vara tydligt nog.

No, No No, No No, No, No, No

Resultatet av veckans voteringar i det Brittiska Parlamentet

Emellertid tycker Theresa May annorlunda och svarar med att utlova sin avgång om parlamentet bara röstar ja. Och till en av frågorna. Och parlamentet måste leverera detta lilla Ja senast vida dagens omröstning kl 15.00.

Win-Win eller Loose-Loose?

Vi vet straxt efter hur hårt Brexit blir. Inte minst för Theresa May. Som avgår om det blir ett ”Ja”. Och högst sannolikt blir tvingad att avgå om det blir ett ”Nej”. Frågan är vad britterna själva kallar Theresa Mays uttåg från Downing Street och nationen uttåg ur EU, ”Win-Win” eller ”Loose Loose”?

…make Britain great again.

Slaktaren på orten som TV4Nyheterna rapporterade från den 28 Mars

Igår kväll rapporterade TV4 Nyheterna från en liten ort en halvtimme från London. Ett Brexitfäste med 70% anhängare till att lämna EU. Och budskapet var klart. Politiker som inte levererat Brexit har man inget till övers för. Slaktaren är helt övertygad om att Storbritannien klarar sig utmärkt utan EU. Vi får väl se.

Själv kommer jag att sakna Storbritannien. Framförallt det böljande landskapet som är så vackert. Mitt alternativ får bli Irland. Den gröna ön.