Vi närmar oss en tid som på många sätt liknar det gamla 1930-40 talen, när Nazisterna växte fram och skapade den största terror som någonsin funnits. Nu öppnar de borgerliga upp för att samarbeta med Sverigedemokraterna, partiet allra längst ut på vår högerflank. Men visst måste det vara ett misstag Nyamko Sabuni , Ulf Kristersson Och Ebba Busch? Säg att det är ett misstag!

Makten framför allt

För ganska många år sedan var det helt otänkbart att de ens skulle nå Riksdagen med sina extrema åsikter. Sverigedemokraterna har sedan flera år etablerat sig i Riksdagen. Och så här ett och ett halvt år innan valet, höjs röster för att samarbeta med detta extremparti. Allt i jakten på makten. För något annat kan det väl inte vara?

Liberalerna står på den politiska ruinens brant och Nyamko Sabuni har utlovat att man nu kan tänka sig att samarbeta i en konstellation med Moderater, Kristdemokrater och Sverigedemokrater.

Och det bruna extrempartiet kan tyst se på när Liberalerna slåss för sin överlevnad. Vargen närmar sig, sakta men säkert sitt byte när man smyger sig inpå den inte ont anande flocken av får. Men Nyamko är iallafall tydlig med vad hon vill. Om det som sagt inte var ett misstag.

De skulle kasta mig i fängelse

Jag kan förstå att man inom Liberalerna vill göra något för att förbättra sitt läge. Men att närma sig Sverigedemokraterna på detta sätt kan komma att bli ödesdigert inte bara för partiet. Mitt eget skrivande skulle i den politiska förlängningen inte ens vara möjligt.

Sverigedemokraterna skulle anklaga mig för landsförräderi och kasta mig i fängelse

Tydlighet så slipper vi grisar i säcken

Annie Lööf och Centerpartiet är knivskarpt tydlig med sitt och Centerpartiets inriktning. Man kan stödja såväl en Socialdemokratisk som Borgerlig regering. Men för att det sistnämnda skall bli sant har Annie stt upp nolltolerans avseende samarbete med Sverigedemokraterna. De har uppenbarligen och inte bara läst på sin och Europas historia.
Och dessutom dragit lärdom av densamma.

Dokumentären

Det är skrämmande att att ta del av det som pågick under 1930-40 talen där allt växte fram. Judarna och andra fick sitta på de anklagades bänk. Och många fick betala med sitt liv för allt det Tyskland genomlidit.

Jag tittade på Nazisternas bekännelser häromdagen. Det är en dokumentär där före detta tyska befäl inom SS trupperna gav oss en inblick i hur det var. Programmet visar ingen nåd utan redogör i berättelse och bild det enorma lidande människor upplever. Nazisterna lockade Människor av kött till att begå de mest fruktansvärda handlingar.

Men det mest skrämmande av allt var att några av de intervjuade befälen inom de tyska trupperna SS, fortfarande tycker att Hitler och Himmler alla de andra förbrytarna gjorde ett bra jobb. Och att de fortfarande hyllar detta tyska rike.

Och det är dit vi är på väg. Är det verkligen dit vi vill?