Hur osannolikt somliga tycker att detta låter så har givetvis Annie Lööf och Jan Björklund ändå och sedan länge redan insett att Alliansen skall spricka.

Inte så konstigt kanske eftersom de båda aviserat att de inte kommer samarbeta med  SD, oavsett om det är passivt eller aktivt. Men de hade nog inte väntat sig att behöva köra presskonferenser på grund av kompisen Kristerssons Facebookinlägg.

Alliansen spricker på Tisdag, Onsdag eller Torsdag i veckan som kommer. Eller i varje fall under den eventuella extra sonderingstiden som Jan tycker att Talmannen skall erbjuda Ulf Kristersson ändå. Oavsett så kan Kristersson välja hur illa det skall bli. Antingen kasta in handduken nu och lämna över till talmannen eller att köra hela racet och förlora statsministervoteringen. Han har icke desto mindre redan förlorat.

De två alternativen som Kristersson kommer att presentera vinner sannolikt inte gehör någonstans. Och allrahelst inte i en eventuell votering. Men det är väldigt snällt av Jan och Annie att fortsatt säga att det är honom de vill ha som statsminister.

Deras tre egna alternativ bygger fortsatt på en Alliansregering, och där ett av regeringsalternativen, till och med innehåller Miljöpartiet precis som  i Stockholm Stadshus. Tänk vad spännande. Huvudstadens- och Sveriges invånare får titta på OS i TV (om Public Service har råd vill säga) istället för att arbeta som volontärer, möta sportkändisar på Götgatans Starbucks och bara omfamna världen. Och inget Nobelcenter på Blasieholmen blir det heller. Rivningsvågen på sextiotalet har satt sina spår. Men skulle det fungera på riksplanet? På riktigt?

Det mest sannolika är ändå att Stefan Löfven får tillbaka bollen av Talmannen och därefter föreslår en koalitionsregering  med Centern och Liberalerna. Statsministerposten går förmodligen till Stefan Löfven. Men det skulle kunna vara Annie också. Jag menar; Löf som Lööf.