Nu har det snöat i runda slängar 30 centimeter här i Stockholm. Så sakteliga kan man se solen bryta fram och enligt SMHI skall måndagen bli en gnistrande vacker vinterdag. Dessutom inleds Skid-VM i Åre och snart kommer våren. Då kan man nästan strunta i att Jonas Sjöstedt enligt Omni är beredd att fälla Stefan Löfven. Jag kommer osökt att att tänka på Norgehistorien om den lilla räkan som kaxigt slår sig för bröstat och utbrister ”-Jag är en hummer”. Det påminner också en hel del om hur de elaka pojkarna (och flickorna) kom och sabbade sandslotten i sandlådan när man var liten. Jonas Sjöstedt kan tydligen inte acceptera att inte få vara med i själva byggandet av sandslottet. Och då behöver man sabba istället.

Varför skulle Jonas Sjöstedt välja att fälla regeringen nu när den äntligen är på plats? Den frågan far runt i huvudet och inte bara hos mig utan sannolikt också hos majoriteten hos alla Vänsterpartister. Alla vill väl ha ordningen och reda ett tag framöver. Inte minst bara för att se vart allt tar vägen med den nya konstellation vi har fått i regeringsställning. Nej, nu får någon sätta ner foten och tala om för Sjöstedt var skåpet skall stå.

Flytta dit jobben finns

Tips till Arbetsförmedlingens personal på sociala efter besked om stora varsel.

På Sociala medier bubblas det en del om att Arbetsförmedlingen nu varslar stort. Ett av det mer intressanta inläggen var ett där man skickar en passning till personalen på Arbetsförmedlingen att de kan flytta dit där det finns arbeten. Och visst kan jag se ironin. Men i ärlighetens namn följer man ju bara riktlinjerna som vår Riksdag har röstat igenom. Så det blir ju lite som att faktiskt skjuta budbäraren. Och det skall man ju inte göra har jag lärt mig.

Bästa Introt

Det var länge sedan vi tog upp något i listan Bästa Introt så det är väl dags att utöka listan med några kandidater. En av mina absoluta favoriter på den här listan kan också gå hem på listan över Bästa Filmmusiken. Stycket är skrivet av Richard Strauss och kopplas i filmen 2001 ett rymdäventyr till när våra förfäder upptäckten att man som vapen kunde använda sig av gamla ben eller stenar. Detta utspelar sig alldeles i inledningen av den 2,29 långa filmen som lyckats med konststycket att ha bedömningen 8,3 på IMDB’s tiogradiga skala. Obegripligt. Filmen är så otroligt långsam och seg att Jan Troells filmatisering av Wilhelm Mobergs Utvandrarna kan betraktas som en riktig actionrulle. Men så är det också Stanley Kubrik också som har regisserat. Som kandidat till Bästa Introt och Bästa Filmmusik håller dock Richard Strauss Zarathustra absolut högsta klass.