Jag väntar mig magert valfläsk från brittiska EU politiker vilka vet vare sig ut eller in gällande Brexit

Jag väntar mig magert valfläsk från brittiska EU politiker

Idag den 8 maj kan man i Omni läsa att Storbritannien inte har en chans att slippa EU Valet. Samtidigt måste man som väljare vara registrerad för att rösta. Registreringen i sig måste vara gjord senast den 7 maj det vill säga igår. Väljare som alltså inte hunnit registrera sig och således inte heller får rösta, i ett val som man ens idag den 8 maj, inte vet om det blir av, får nog folk att fundera lite extra på det politiska läget.

Magert valfläsk

Nog för att det kan vara svårt att göra sin röst hörd i vanliga fall. Och inte bara i Storbritannien. Återigen tangeras Monty Pythons humor på högsta kvalitativa nivå och av etablissemanget självt. Låt oss nu anta att det faktiskt bestäms att Storbritannien måste gå till valurnorna och att man i tillägg till detta också hunnit registrera sig innan igår alltså. Vad skall man rösta på? Var är alla de brittiska politikerna som skall representera Storbritannien i EU efter valet? Kommer inte valfläsket de måste leverera för att få sina röster bli väldigt magert? För vad skulle man som brittisk EU parlamentariker rimligen vilja driva i några månader?

Hur det än är så hoppas man själva på att parlamentarikerna inte skall hinna tillträda innan en Brexit har skett. Och för att undvika det måste Brexit ske innan parlamentarikerna träder i tjänst i Juli. Trots att man egentligen nu har till den 31 oktober på sig. Jag tycker nog att det är lite väl rörigt och oförutsägbart. Men så är jag är inte britt heller.

Denna brittiska dokusåpan om Brexits vara eller icke var tycks aldrig få ett slut. Vi som befinner oss i EU – eller försåvitt helt utanför. Kan bara se fram emot fortsättningen. Vem vet – I oktober kanske man har flyttat fram utträdet ytterligare några månader för att få ett “clean cut” till årsskiftet 2019/2020.

ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *