Ja vem hade egentligen tvivlat på det? Att det skedde så snart efter C & L presskonferens var däremot helt otippat. Någon gång efter 11.00 vet vi om Alliansen spruckit. Och om bollen går till Löfven eller till min bubblare Lööf. 

Sannolikt blir det Löfven som kliver in i ringen med en ny fräsch handduk runt nacken. Han behöver dock snöra av sig boxhandskarna och vänligt bjuda in utvalda medståndare till samarbete i rundabordssamtal.  (Ordet motståndare går  bort om det skall samarbetas)

När detta sker så kommer sannolikt det första och största käbblet handla om vem som skall bli Statsminister och inte.  Efterson Jan och Annie ser Kristersson som sin Statsminister och han i sin tur har kastat in handduken då borde Löfven vara den som får det uppdraget i denna nya konstellation. Men det är inte glasklart. 

Nåväl, i bästa fall så singlar man slant eller snurrar flaska om Statsministerposten. Ygerman och Billström har ju bevisat att det fungerade och med glimten i ögonen dessutom. 

Jag unnar verkligen våra folkvalda att ha kul på jobbet och skratta lite mer. Det måste ju vara bättre än att raljera, kasta pajjer och vara oförskämda. Jag tror att vi skulle gilla det. Mer glass o ballonger alltså!