Klart på fredag, Landstinget! Överens om det?

Klart på fredag, landstinget! Kan vi vara överens om det?

Nej sannolikt inte. Trots att det lyser i Landstingets lokaler verkar ingen vara hemma och hissen tycks inte gå ända upp heller. Att få rulltrappor i kungliga huvudstaden att fungera beständigt verkar vara ett oöverstigligt problem. Men på torsdag skall jag operera knät. Sålunda behöver ni vara klara på fredag. Kan vi vara överens om det, Landstinget?

Du har ju hela helgen på dig!

Trissreklam för några år sen

Idag klev jag som vanligt av vid Odenplan gick mot uppgången mot Karlbergsvägen och “Convictus” som ligger där man precis kommer upp. Om man nu kommer upp vill säga. Precis som förra veckan stod rulltrappan still. En orange fin lapp deklarerade att reparatörer är på väg. Men dom måste vara långt borta, väldigt få eller också har dom alla vunnit på triss. För än så länge är det inte fixat, trots att man haft hela helgen på sig.

När jag med mitt trasiga knä – nåja så djävla illa är det inte – lyckats masa mig upp för alla trappsteg från perrongen till biljetthallen ser jag att också hissen från biljetthallen och upp på gatan verkar vara avstängd. Det ser ut som att man skall bygga om. Men alltså, Landstinget, hur tänkte ni nu? Ni får gärna svara på det faktiskt. Jag börjar undra och jag tror att det finns fler som likt mig börjar få öknamnet Ove för att jag gnäller.

Men det mest tragikomiska gällande Stockholms rulltrappor kan nog ses de jättelånga rulltrapporna som skall forsla volympassagerare upp och inte minst ner till nya Citybanan. Att man inte fått de å fungera felfritt skall dock inte ses som konstigt. Nej för tusen bövlar. Dom öppnade ju så sent som den 10 juli 2017 så än så länge får vi huvudstadsbor finna oss i diverse barnsjukdomar som resulterar avancerad klättring.

Blod svett och tårar

Jag förstår att det kan sticka i ögonen på vana fjällvandrare att Stockholmarna klagar över att rulltrapporna inte fungerar. Men då måste ni förstå att vi alla är på väg till våra kontorsplatser i aktivitetsbaserad arbetsmiljö. Där vi alla ser varandra även om vi har svettringar underarmarna, maskaran rinner eller om sminket blivit glansigt hos hen som frustat sig upp de hundrasjuttioelva trappstegen till gatunivå.

I förra veckan såg jag dessutom två killar i orange mundering som handputsade den stillastående rulltrappan på Gullmarsplan tvärbanestation. Då hissen inte heller här fungerar så väller trafikanterna upp likt råttor vid sidan av de tu. (Eftersom man ännu inte helt hundra blivit av med bajsdoften på Gullmarsplan passar symboliken med råttor utomordentligt bra.)

På Ahléns och NK fungerar rulltrapporna!
På Ahléns och NK fungerar rulltrapporna!

Är det ett pengaproblem? Finns det helt enkelt inga pengar till sådana extravaganta utgifter som att få infrastrukturen att fungera? Eller har alla som lagar rulltrappor slutat arbeta? För landstinget då menar jag? För det spelar ingen roll hur långt tillbaka i tiden jag tänker. På Åhlénsvaruhusen och i NK på hamngatan har rulltrapporna fungerat i alla år såvitt jag vet. Visst jag har säkert fel. Rätta mig gärna Landstinget! Men innan ni gräver ner er i det. Så har ni fått ett uppdrag. Fixa rulltrappor och hissar så jag kan ta mig runt i stan på Fredag.


ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *