Klassiskt får också plats på musiklistan över Bästa Intro

Gustav Mahler

Härom dagen fick jag en kommentar inlagd. Ett par smått fantastiska rader om hur uppstarten i Gustav Mahlers 5:e symfoni som mycket väl skulle kunna platsa. Jag tog på mina hörlurar gick in på Spotify och letade upp Herr Mahler och hans verk. Snart hittade jag Mahlers symfoni nummer 5 och kunde enkelt konstatera att klassiskt också får plats på musiklistan över Bästa Intro.


Inledningen till Gustav Mahlers 5e symfoni är svårslagen. Symfonin öppnar med en ensam men obekymrad trumpetfanfar, innan hela orkestern kliver in, bekräftar och trycker på med allt den har. Då menar jag verkligen allt! På full volym! Dock kantrar snart hela den optimistiska euforin i en betydligt mer allvarsam ton innan hela klangbilden störtar rakt ner i avgrunden. Effektivt! Efter det sitter man rak i ryggen och resan kan börja.

Rymdfisken

När jag har lyssnat en stund till den storslagna musiken med pukor och trumpeter slås jag av faktum. Jag har så oändligt mycket kvar att avnjuta live på en stor konsertscen. Och jag ser ännu mer fram emot nästa konsert.

Och jag skulle till exempel vilja se en konsert med den absolut bästa filmmusiken. Har du åsikter om film och filmmusik? Välkommen att höra av dig. Min favoritlista hittar du till höger om du inte redan sett den. Och snart är det dags för röstning.

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *