Låg profil av SD får oss att glömma vad de står för

Innan valet i September hade sannolikt Allianspartierna hoppats på en alldeles egen majoritet. Och egentligen tycker man att man har det nu efter valet också. Detta eftersom den borgerliga sidan tror sig vara så mycket större än de rödgröna.

Just precis därför tycker Moderater av det gamla gardet, Krist- och Sverigedemokrater och några ljusblå och gröna partikamrater också, att det är bedrövligt av Centern och Liberalerna att välja bort Alliansen om den passivt eller aktivt stöds av SD. Den avgrundsdjupa ravinen som inom Alliansblocket som handlar om SD har således säkrat att det inte finns en Allians att prata om längre. Den iden föll platt för länge sedan

Men problematiken rör vare sig Centern eller Liberalerna. Nej problemet rör givetvis SD. Har ni tänkt på vilken oerhört låg profil SD har haft nu under sonderingarna? Knappt ett flasklock yppas. Men bevakningen är knivskarp. SD ligger med ögonen vid vattenytan. Redo att skjuta sig ur vattnet och låta käftarna slå igen så fort det går. Och så snart utgången är klar och en ny regering är på plats kommer SD på alla podium igen och förmedla sina populistiska budskap.  Och det är det SD vill få oss att glömma bort just nu. Genom sin låga profil vill de förmedla att det minsann är alla andra som käbblar och inte kan komma överens medans de själva bara avvaktar sandlådebråkets avslut. Lite martyr typ.

Och det mest intressanta är att vi antingen inte ser det tillräckligt tydligt eller inte alls. Eller ännu värre, väljer bort att se det. Nej här skall man tydligen bli ledsen över att SD behandlas illa och inte får vara med o leka. Om något parti hade bjudit in SD till sandlådan så hade de naturligtvis tagit med sig sina finaste spadar, krattor och hinkar för att genast inleda en markoffensiv bland sandslott och vallgravar. Retoriskt vältaligt och välkammat.

Så vi tackar för att så inte är fallet utan ser fram emot vad Socialdemokrater, Liberaler Center- och Miljöpartister kommer fram till de närmsta dagarna. Den 7:e eller 10:e december vet vi…kanske.

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *