Om man får tro OMNI så hade ha Harry inget val. han vill stå vid sidan av sin hustru vilket ställde krav på den brittiska monarkin. Krav som helt enkelt inte gick att tillgodose varpå hoppar Harry av; Och gör en Brexit redan två veckor ögruppen lösgör sig från EUs bojor.

Uttrycket att ”Hoppa Av” har jag knappt hört sedan 70-80 talet. Då var det kalla kriget mellan öst och väst nästan var varmare än nu. Dock var de politiska spänningarna betydligt mer besvärliga. På båda sidor om järnridån var man livrädd för att den andra av misstag skulle trycka på den röda knappen eller slarva bort kärnvapenkoderna.

Som ett avsnitt av The Crown

Det låter som en film. Det var som en film. Och givetvis har det har gjorts ett antal filmer om hur både koder och kärnvapen försvinner. Inte minst har Ian Flemings karaktär James Bond behövt rycka ut för att rädda världen från den Sovjetryska björnen.

Ett brittiskt kungahus där familjemedlemmarna lämnar kan aldrig vara bra tänker jag. Hur skall kungahuset själv kunna försvara att man inte vill förändra någonting alls? I och för sig så är vi vana vid den oerhört konservativa attityden i Storbritannien.

Vi skrattar och älskar det brittiskt torra

Vi skrattar, inte av ondo utan av den typiskt brittiska torra humorn. Och sättet att kommunicera, när vi hör de brittiska parlamentarikerna uttrycka sina åsikter i munnen på varandra. Och hur många gånger har inte både du och jag önskat att vår träiga riksdag, som är så tråkig att klockorna stannar, kunde leva upp och blomma ut i elegant verbal sommarprakt?

Om det skall bli någon ordning alls i Storbritannien så får vi hoppas på att Harry, precis som i filmen, träffar sin Sally. Så att Harry kan skilja sig och återgår till den brittiska monarkin som såväl behöver honom. Annars är jag rädd att den brittiska monarkin står inför stora utmaningar.