Malmström, Sverige behöver dig. Kom hem!

Malmström

Det är dags nu. Att reformera Liberalerna. Det har vi vetat länge. Men Sverige behöver också reformeras. I det nya politiska landskapet, där den heliga Alliansen blivit ohelig och beroendet av samarbete är bredare än någonsin, behövs starka individer att bygga nytt. Starka kvinnor. Därför är det viktigt Malmström, Sverige behöver dig. Kom hem!

Genomförandet

Den politiska mittfåran riskerar att plöjas sönder och samman i samband med att Jan Björklund väljer att hoppa av. Annie klarar sig kanske själv. Men för att inte riskera att den trots allt rätt bräckliga regeringen spricker behöver partierna visa att man samlas redan nu, för att planera de nya politiska strategierna inför nästa val. Och de måste vara av sådan kaliber att samarbetet ligger fast när man väl kommit överens. Och de bör innehålla en katastrofplan för hur man skall agera om samarbetet är nära att krackelera. Kan man få det på plats då kan ni arbeta med själva genomförandet under nästa mandatperiod. Och det är inte illa.


Tack för att du stått på dig hela vägen i frågan om Sverigedemokraternas icke vara i svenskt politiskt samarbete.

Krönikan.se tackar Jan Björklund redan nu.

Men för att nå dit behövs sannolikt en ny och större badtunna där fler partiledare bjuds att plumsa i eftersom den nya svenska mittenpolitiken måste hållas så bred som möjligt. Som jag ser det borde vare sig Jonas Sjöstedt eller Herr Åkesson att bjudas till badkalaset. Men Cecilia Malmström är givetvis självskriven.

Ni kan utföra Stordåd

Så Cecilia kom hem och dra ut liberalerna ur den politiskt anonyma garderoben. Ta tillbaka platsen som ett av Sveriges ledande parti. Därefter skulle du och Annie tillsammans skulle kunna utverka stordåd bara genom att ta Löfven i örat lite då och då, så att han inte glömmer eller drömmer bort sig. Och hålla Herr Åkesson långt ifrån allt tänkbart inflytande. Kort sagt ni skulle kunna befästa politiken i mitten och säkra ett långsiktigt blocköverskridande samarbete. Så Malmström, Sverige behöver dig. Kom hem!Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *