Och det känns härligt. Speciellt nu och i år när attityderna hårdnat. Till och med människor jag känner sedan länge säger att Sverige krackelerar och ylar sitt budskap på Facebook och andra sociala medier. Jag önskar att de kunde lägga sin kraft och energi på att göra något aktivt. Att inte bara vänta på att andra skall göra något. För tusan, gå med i ett politiskt parti och var med och påverka. Eller skapa ett eget parti och presentera ett sakligt budskap istället för att bara sprida missnöje som skapar dåliga vibbar. Själv prövar jag nu att vara med en brygga mellan svenskt arbetsliv och kompetent arbetskraft med utländsk bakgrund. Allt genom Mentorsprogrammet Mitt Livs Chans.

Sverige Krakelerar

Budskap levererat på Facebook

Med trettiosex år i reseindustrin har jag mängder att erbjuda inom mitt gebit. Och kan krydda mitt mentorskap med erfarenheter som till exempel att vara mellan arbeten. Jag har ett brett kontaktnät i sociala medier och IRL. Min grupp på Linkedin innehåller drygt 34000 medlemmar från Reseindustrin världen över. Många självklart från Sverige men också från i övriga Skandinavien. Så jag tror att chansen är god att jag kan bidra.

Åtagande

Men visst är det ett åtagande att vara Mentor och att guida en annan individ rätt i Sverige. Jag är dock övertygad om att min bakgrund, mina erfarenheter och mitt nätverk kommer att stötta mig själv i mentorskapet och min Adept i jakten på ett varaktigt arbete för en seriös arbetsgivare.

På Måndag är det dags. Då skall vi träffas för första gången, jag och min adept. Jag har idag ingen aning om vem hen är, eller vilka intressen eller kvalitéer hen har. Bara att hen är där ute någonstans. Och med lika stor nervositet och förväntan som jag själv. Så snart vi lärt känna varandra och om hen accepterar hoppas jag kunna presentera oss här på Krönikan.se.

Välkomna att följa oss då. Och hur det går för oss i mentorprogrammet Mitt Livs Chans

Läs mer