Jag hade faktiskt ingen aning om att det var en politisk satir jag skulle se när de första scenerna rullar fram över TV’n. Filmen skulle vara lite rörig och osammanhängande. Men jag hade missat att Meryl Streep och de andra stjärnorna skulle såga Donald Trumps politiska gärning med fotknölarna.

Jul- och nyårskaramellen från Netflix är ett måste vare sig man är för eller emot Donald Trump och hans administration. Meryl Streeps karaktär som en totalt skruvad president är i sig smått galet och något vi knappast får se igen. Det tar en stund att vänja sig vid satiren och alla dråpligheter.

Men skrattet fastnar lite i halsen. Jag inser att det bara är ett år sedan en hel värld följde sändningarna från USA. Vi kunde följa ett USA där Capitolium intogs av protestanter. Och en Donald Trump, som ytterst motvilligt, till slut lämnade presidentskapet.

”Frankly, we did win this election!”

Resigning president Donald Trump – Watch it: Bloomberg Politics Youtube channel

Det lär vara så att publiken är tudelad i vad man skall tycka om filmen. Sannolikt eftersom man sätter en rejäl känga i Trumpadministrationens bakdel. Sanningen att säga så är detta ingen av stjärnornas största prestationer skådespelarmässigt. Men det syns att de har roligt och frågan är om de ens tog ut något arvode för sin politiska insats. För detta är inget annat än en rejäl markering

Klimatet och Corona (Eller covid 19) gick som en röd tråd genom den avslutande delan av Trumpadministrationens havanden och göranden. Kol och Olja var inne. Och allt annat var ute. Och alla som påstod sig ha bevis för en det ena eller det andra sågs som lögnare av President Trump.

Det skall bli spännande att se om det kommer någon motreaktion.