Moderaterna ledsna i ögat

Moderaterna är ledsna i ögat

Man tydligen ledsen i ögat nu om man är Moderat. Och frustrerade över att Centern valde Socialdemokraterna istället för Moderaterna och en Allians som aldrig fick förutsättningarna. Och så pratar man om att Centern bryter upp efter 15 års äktenskap.

Lustigt. förutsättningarna var ju att man inte skulle släppa in och ta stöd av Sverigedemokraterna. Vare sig passivt eller aktivt. Men Moderater och Kristdemokrater, öppnar dörren till sovrummet och lockar med orden “Kom om du vill” samtidigt som man beskyller Centern och Liberalerna för att bryta upp.

Sen kan man prata om, ja till och med erbjuda, Annie Lööf en välsmakande vänstersko för sitt uttalande att om att inte stödja Socialdemokraterna med mindre än att hon skulle äta en sko. Men att gå andra hållet och inleda ett förhållande med Sverigedemokrater vore för Annie än mer otänkbart. Till och med så otänkbart att en sko i sammanhanget skulle ses som en delikatess.

Allt detta seglar upp efter en intervju för SvD där Ulf Kristersson berättar hur det står till. Han säger bland annat att han inte är så känslomässigt lagd. Intervjun sänder andra signaler. Ulf visar stor känslomässig besvikelse över att ha förlorat någonting som egentligen aldrig fanns.

Om man nu satt i förhandlingar hela jul- och nyårshelgen måste ju något ha gått fel eftersom säcken aldrig knöts ihop. Och Kristersson påstår att det bara är Centern och Liberalernas fel. Men som bekant krävs det två när man dansar.

Det var väl något Som Annie Lööf och Jan Björklund ville ha och som inte Moderater och Kristdemokrater inte kunde ge som blev den springande punkten. Kanske kunde man inte lova att aldrig samarbeta med Sverigedemokraterna. I sådana fall gjorde Centern och Liberalerna rätt i att tjugosju minuter senare bryta upp femton års äktenskap.

ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *