Nazisterna borde få köra Vasaloppet som straff. På Sommaren och i fotboja.

skog, vasalopp

Hur är det fatt med Sverige? På riktigt, hur är det fatt? Man kan ju undra efter att ha hört om individer som springer omkring med nazistflaggor på ett av de svenskaste institutioner som finns, nämligen Vasaloppet.

För det första, hur står det till i hjärnkontoret om man för det första ställer sig bakom den typen av organisationer? För det andra hur står det till i hjärnkontoret om man manifesterar vid Vasaloppets målgång? Då undrar jag verkligen hur det står till. Hur det än är så handlar det om ett snart hundraårigt arrangemang som har en historia från 1520. Tänk att inte ens kunna respektera det. Nazisterna borde få köra Vasaloppet som straff. På Sommaren och i fotboja.


I fädrens spår för framtids segrar

Gustaf Ancarcrona

En annan stor fråga man kan ställa sig i detta är vart dessa vilsna själars alla föräldrar tog vägen? Dom där föräldrarna som skulle lära ut rätt och fel, att det är dumt att vara elak. Och att man skall vara snäll mot varandra? Vart tog dom vägen? Skulle samhället inte leta upp dom här föräldrarna och helt sonika säga, gör om och gör rätt.

Naivt, jo visst, men kanske skulle det få oss människor att fundera lite. Att ta ställning för människors lika värde och att inkludera varandra.

Högerpopulister utan reelt inflytande i Estland

Det mest skrämmande idag är ändå att vi ser den här kalla attityden runt omkring oss i Europa. Högerpopulistiska organisationer som försöker göra sig hörda. Men glädjande nog så få de inte alltid fäste. Enligt OMNI.se ser högerpopulisterna i Estland ut att hamna helt utan reelt inflytande efter valet. Precis som i Sverige. Och det är ju en fantastisk seger bara det.

Jag står för att jag inte gav SD ett historiskt och unikt inflytande

Annie Lööf i Gårdagens Agenda

Vi borde alla bli glada och stolta över Annie Lööfs mycket rakryggade ställningstagande i frågan om Sverigedemokraternas icke vara. Inte nödvändigtvis för att man i övrigt håller med i allt politiskt som Annie står för. Men där, just Där och det ställningstagande borde hela Sverige ställa sig bakom.

Tillbaka till brottet mot ordningslagen. Är det inte dags att vi ser över straffskalorna för den här typen av brott också? Att överhuvudtaget befatta sig med nazistiska, rasistiska och antisemitiska föremål eller organisationer borde straffas mycket mycket hårdare än det gör idag. Detta eftersom vi sannolikt inte kommer hitta vare sig föräldrar eller goda föredömen i dessa individers närhet och som skulle ha kunnat göra om och göra rätt. Istället ger vi dem några år på vatten och bröd. Men först får Nazisterna köra Vasaloppet som straff. På Sommaren och i fotboja.

ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *