Vi väntar på att Stefan skall bestämma sig för att Annie & Jan skall få chansen. Och att Annie & Jan tar samma chans i flykten och att man gemensamt sätter en dagordning som för oss i hamn och säkert förtöjer oss vid en duglig politisk kaj för fyra år framöver. 

Men idag är det med respekt vi kan vänta en stund till…

Men medan vi väntar så drar vi igång listan ”Bättre Förr” som skall ge er alla en tio i topp på saker eller företeelser som faktiskt var bättre förr. När vi har fyllt 10 placeringar så så avslutar vi det hela med en liten omröstning. (Tipsa gärna om vad du tycker borde vara med.)

Först ut på Listan och för närvarande på placering nummer tio hamnar tidningen Svenska Mad som enligt Wikipedia utgavs i Sverige med start  i September 1960. Chefredaktör var till en början Lasse O Månsson  och tidningen skulle bli en försäljningsframgång med figurer som
Agenterna X & Y, Don Martin – ni vet han med de vikta fötterna. Men kanske framförallt tidningens egen maskot Alfred E Neuman.

Karikatyrer på hjältar (och busar) ur aktuella filmer och teveprogram var ett av framgångsrecepten. Och faktum är att jag själv mins ett nummer där man gjorde parodi på Hasse Tellemar och radioprogrammet Ring så spelar vi.

Om du hittar det numret någonstans så kan du kanske ta några bilder och lägga i kommentarerna. Det vore kalaskul.

Sladden