I Omni.se citerar man Stefan Löfven ”Om S är i regering ska jag bli statsminister”

Påminner inte det citatet en hel del Överste Hahti’s. ”Det är jag som e basen. Det är jag som bestämmer.” Ja kanske kommer ni ihåg den stora elefanten i Djungelboken. Militären som med järnsnabel förde Elefantpatrullen genom djungeln. Karaktären dubbades i Disneys tecknade version av Arne Kjellerud. En av våra mest folkkäre skådespelare. Rödbrusig som jag minns honom och med ett perfekt temperament för rollen som den auktoritäre men tankspridde Överste Hathi.

Givetvis klev en av alla våra starka kvinnor fram och utmanade översten när denne inte ville använda patrullen för att leta efter Mowgli. Överste Hathi tappade koncepten inför sin hustru varpå patrullen blev tillgänglig. Just nu hoppas jag alltså på att en av alla dessa starka (S) kvinnor tar Stefan i örat och vänligt men bestämt leder honom in i en riktig dialog om en mittenregering. Vilket som jag ser det är det enda gångbara alternativet. 

För att skapa jämvikt kanske någon vänligen skulle kunna informera Annie om att det behöver samlas över blocken och att det inte nödvändigtvis behöver gälla hela Alliansen. För då blir det ju ingen mittenregering så att säga. 

Således väntar vi nu på att några starka individer talar partiledarna tillrätta och hjälper till att öppna upp låsta dörrar och guidar våra folkvalda ledare tillrätta.  Men det är klart. Det är kanske ovant för dem alla så vi får ha tålamod.