Ödmjukheten som försvann

I Omni.se citerar man Stefan Löfven “Om S är i regering ska jag bli statsminister”

Påminner inte det citatet en hel del Överste Hahti’s. ”Det är jag som e basen. Det är jag som bestämmer.” Ja kanske kommer ni ihåg den stora elefanten i Djungelboken. Militären som med järnsnabel förde Elefantpatrullen genom djungeln. Karaktären dubbades i Disneys tecknade version av Arne Kjellerud. En av våra mest folkkäre skådespelare. Rödbrusig som jag minns honom och med ett perfekt temperament för rollen som den auktoritäre men tankspridde Överste Hathi.

Givetvis klev en av alla våra starka kvinnor fram och utmanade översten när denne inte ville använda patrullen för att leta efter Mowgli. Överste Hathi tappade koncepten inför sin hustru varpå patrullen blev tillgänglig. Just nu hoppas jag alltså på att en av alla dessa starka (S) kvinnor tar Stefan i örat och vänligt men bestämt leder honom in i en riktig dialog om en mittenregering. Vilket som jag ser det är det enda gångbara alternativet. 

För att skapa jämvikt kanske någon vänligen skulle kunna informera Annie om att det behöver samlas över blocken och att det inte nödvändigtvis behöver gälla hela Alliansen. För då blir det ju ingen mittenregering så att säga. 

Således väntar vi nu på att några starka individer talar partiledarna tillrätta och hjälper till att öppna upp låsta dörrar och guidar våra folkvalda ledare tillrätta.  Men det är klart. Det är kanske ovant för dem alla så vi får ha tålamod. 

Stefan Sladden Eng

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *