Kanske är det så. Att man som drottning eller kung av Sociala Media har samma typ av ansvar som till exempel en idrottshen? Att utmana men ändå vara den förebild och som ungdomar följer. Så varför inte skapa ett nytt sammanhang där följarna hänger på även politiskt? Manegen är redan krattad och den fantastiska publik ni har sitter i stolarna och bara väntar på nästa inlägg. Så Om Kissie och Isabella Löwengrip också marknadsförde politik skulle vi kanske slippa populistpartier som Sverige demokrater.

Och visst skulle det vara kul att se hur det emottogs av publiken. Om till exempel Kissie skrev att; ”Nej nu har det gått för långt. Vi måste jobba för att få ordning på klimatet…därför har jag blivit medlem i Miljöpartiet. Bli det du också!” eller varför inte ”Jag har valt att engagera mig i Moderaternas satsningar på utsatta i Stockholm. Gör det du också!” 

Det skulle vara väldigt spännande att veta vilka samhällsfrågor ni brinner för och vad ni faktiskt skulle vilja förändra och passionerat ta ställning för. Eller emot.

Idrottshen brukar ibland uttrycka sin glädje över att få betala tillbaka till idrotten. Och jag är säker på att ni skulle hitta just Er grej att betala tillbaka till genom ert engagemang, position och inte minst passion. 

…för dom passar inte in här…

Jimmie Åkesson i tv sänd debatt

Jag har själv arbetat i reseindustrin sen jag började arbeta. Sedan dess har jag stött på mängder av människor, språk och kulturer från världens alla hörn. Och jag är fortfarande kvar i industrin och älskar det. Mina närmsta kollegor, vi är åtta stycken, är placerade som ett pärlband runt vår jordglob.

Kissie och Isabella Löwengrip har stor makt

Våra avdelningsmöten är en utmaning inte bara på grund av de olika tidszonerna. Nej, ta bara det språkliga. Vi pratar alla engelska som inte är vårt modersmål. Somliga med spansk accent och med hundra kilometer i timmen. En annan med samma klassiska accent som kommisarie Clouseau i Rosa Pantern. En tredje med släääääpig portugisiska från Brasseland. Eller en annan kollega jag har där ute. Som kommer från Egypten och är bosatt i Dubai. Tänk vilken inspiration att prata med alla dessa individer dagarna i ända.

Och som jag älskar det. Och visst är den här bloggen mitt sätt att betala tillbaka. Att på allvar lobba emot utanförskap, ”Vi och dom”-attityd och människors förutsättningslösa respekt för varandra och varandras ursprung. 

Politiskt har vi helt klart utmaningar inom många områden. Men vi kan bara lösa dom om vi gör det tillsammans och med ett öppet sinne. Istället för att stänga oss själva inne, och alla andra ute. Bara för att den enda kultur en stött på är en kvinna med slöja utanför entrén till Coop. Ni vet, invid korvmojen i den lilla orten Småtteryd.

Då kan man ju inte vara Svensk. Om man har slöja alltså. För dom passar ju inte in här. Det skulle jag vilja att Kissie och Isabella Löwengrip skrev och bloggade om.