Tänk om alla dessa politiska möten som genomförts de senaste veckorna hade varit helt öppna och att du och jag skulle ha kunna följa t.ex Stefans sonderingar i direktsändning i mobiler, paddor och lapptoppar. 

Låt säga att Stefan i samtalet med Ulf Kristersson fått frågan om man kunde tänka sig att ge Alliansen Finans-, Utrikes-, Inrikes- och Socialministerposterna. I utbyte mot att han fick bli Statsminister igen. Stefan skulle då kunnat fundera på frågan för att till slut tillfråga ”Livlinan”. En minut senare vibrerar hans mobil för att meddela ”Rösterna har räknats, vi har ett resultat”

Låt oss sedan anta att Svenska folket med sina mobiler till 72400 har messat ”Ja” till i 52% av fallen och ” Nej” i 38%. Stefan hade då i direktsändning kunnat avslöjja resultatet för Ulf samtidigt som vi andra hela tiden får live uppdateringar på skärmarna framför oss. 

Givetvis skulle allt ha föregåtts av förhandlingar och diskussioner för att säkra att alla på riktigt förstått vad ett Ja respektive Nej skulle innebära. 

Vi får ju faktiskt följa debattet och omrästningar i Riksdagen och detta skulle bara ta det ett steg längre. Dessutom skulle vi ha kunnat messs in ett resultat till både Annie o Jan att gå med Stefan istället för Herr Åkesson. 

Men vi står fär vi står utsn liverapportering och får sålunda avvakta tills någott mytt blivit officiellt i frågan.

Kanske bäst så trots allt…