Pinocchionäsa till alla oss som hoppats att Sverigedemokraterna fortsatt skulle hållas ute i kylan

Röda och blåa blocket

Förtroendet för Kristdemokraterna är förverkat nu. Eller det borde iallafall vara det I mätningarna framöver. Nu när Ebba Busch Thor sätter sig ned och inleder dialog med Sverigedemokraterna. Varpå Pandoras Box plötsligt står vidöppen. Och det dröjer nog inte länge innan vi ser såväl Moderater och bevare mig väl andra partier svika sina gamla ideal. För att till slut välja en väldigt mycket mörkare sida av blått. Så det borde dyka brant, förtroendet för Sverigedemokraternas samarbetspartier

Det är obegripligt att en till slut ger upp och viker sig. Och det för ett parti vars rötter borde vara uppdragna ur myllan för länge sedan. Att behöva konstatera att Svenska politiker bortser från Sverigedemokraternas historia och nutid med stödpartier ute i Europa är skrämmande.

Ytterligheter är aldrig bra

Kan det verkligen vara så att vi i Sverige väljer ett samarbete som balanserar på den yttersta högerkanten? Argumentet är förmodligen att det har fungerat i andra länder. Men vi är Sverige. Vi behöver inte gå i andra länders fotspår. Vi kan fortsätta vara egna, ta egna beslut utan att låta oss påverkas.

Vänsterpartiet är ju bara vänster nu för tiden

Ett annat argument som en säkerligen tar upp är givetvis att Vänsterpartiet fått komma in i finrummen. Vilket givetvis får det blåa laget att se rött. Men en skall komma ihåg att det är många år sedan Vänsterpartiet var ett riktigt Vänsterparti. Där K’t verkligen stod för något avskyvärt. En undrar ju om det är någon som egentligen vet vad vänster partiet står för idag? Ens om en röstat på dem? Annat än att de står till vänster om Socialdemokraterna. Och tycker att alla skall ha det lika vilket naturligtvis inte är möjligt. Ambitionen må vara bra. Nen inte därskillt realistisk.

En dialog som skrämmer

Idag däremot så har vi något så farligt som en, i allra hösta grad aktiv, högerkant. Vilka står för utanförskap och har en historia som får människor att bli bleka. Och en nutid där en fortfarande inte har sopat framför egen dörr. När man borde lyft bort, portat, och klippt all rasistiska kopplingar i sina led. Det skrämmer mig att en samlas med Herr Åkesson i samtal om framtiden. Vår gemensamma framtid.

Tids nog kommer ulven krypa ur sina fårakläder och blotta sig. Hoppas bara det inte är för sent.


ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

2 thoughts on “Pinocchionäsa till alla oss som hoppats att Sverigedemokraterna fortsatt skulle hållas ute i kylan

  1. Utvecklingen skrämmer mig också. Inte så mycket att EBT lunchar med Åkesson som att den politiska arenan där SD länge har spelat ensam på nu fylls på med spelare med andra färger på matchtröjan.

    Ute i kommunerna samarbetar flera olika politiska färger redan idag med SD om viktiga frågor som integration, socialt stöd, kultur och andra frågor som jag tycker kört helt snett och färgats i brun nyans.
    Snart är det väl fullt accepterat att vara rasist och motverka andra religioner än kristendom?

    1. Ja Åsa – Det är verkligen skrämmande. EBT får som sagt äta lunch med vem hon vill – Men det som var otänkbart bara för ett år sedan smyger sig sakta inpå.
      Viktigt med att skapa opinion runt detta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *