Jag menar förstås det politiska läget och att M och KD får passivt  sällskap av SD, som med stora leenden röstar för en halv Alliansbudget. Vilket innebär att man också häller vatten på den rödgröna kvarnen i frågan om M och KD tagit hjälp av SD eller inte. 

Man presenterar sina förslag och det är upp till vart och ett sv alla partier stt välja hor man vill förhålla sig. Om M och KD blir beskyllda för att samarbeta med SD så kommer det att göra ont. Men har man gott samvete och kan hävda sin oskuld så är mycket vunnet. Men om en halv Allians räcker för att ta Moder Svea in i hamn och tryggt ankra upp för fyra år framåt, det vete tusan.

Mys-Sverige

Nåväl. I väntan på vår politiska kartskiss skall vara färdig, bläcket har torkat och att våra politiker kan gå till handling så vill jag bara nämna att vi har det ganska bra hemma i Mys-Sverige. Politiken avhandlas neutralt mellan Lussebullar, peppisar och någon glöggslurk runt om i Sverige. 

Samtidigt slåss man i Frankrike på allvar mot terrorismen igen. Jag vet inte för vilken gång i ordningen. Och så har man den visserligen mycket mindre utmaningen med Yellow Jackets vilka protesterar genom att här och var blockera vägar och göra det svårt att ta sig fram. Och om man sympatiserar så skall man placera en neongul väst i framrutan. Och så skall man gärna tuta. Även om det gmälls en del verkar det som man tar det med ro här i Frankrike

Och så de vanliga strejkerna inom flygeriet förstås och som fransmännen verkar vara världsmästare på. Men även detts tar man med ro. 

Och det skall jag också gära när jag skall försöka ta mig hem i dag. Vara lite osvenskt cool. Ta en fransk peppis till eller liknande och bara vänta in flyget i lugn och ro. Innan jag kommer hem till Mys-Sverige.

Tills dess njuter jag av en låt som hamnar på Bästa Introt Listan. Peter Gabriel och Sledgehammer.