Vi avslutar tisdagen med ytterligare väntan

Den här gången har jag läst av tebladen i koppen och jag är positiv det måste medges. Så klart man kommer överens. Vi ser idag mer av spel för gallerierna och taktiska utspel för att man till slut skall hamna i en förhandlingstekniskt fördelaktig situation när man väl äntrar det runda bordet för att förhandla på riktigt.

Och då pratar jag om det enda relevanta och giltiga alternativet som skulle gå hem hos väljarna. Stefan Löven vid rodret och med Annie & Jan vid sin sida. Alternativt – men föga sannolikt, Annie vid rodret och med Stefan & Jan på flankerna.

“Hur kan du tänka så?”, tänker ni förmodligen nu. “Det är ju Stefan som fått uppdraget”. Jojo det är förvisso sant. Men å andra sidan har konstigare saker inträffat. Ingen trodde att järnridån skulle gå ner för sista gången i november 1989 och att det anno 2018 skulle sitta en pajas vid rodret i Väster. Så jag tror att vi kan förvänta oss det oväntade.

S & M  är en alldeles för infekterad lösning eftersom Stefan inte vill prata med SD vilket å andra sidan Ulf (Och Ebba) kan tänka sig. Så körde det alternativet rakt in i väggen varpå ett redigt mittenalternativ är det enda som finns kvar. Om vi inte skall ta till ett extraval som det heter. Men det är det nog bara SD som vill ha. Så med andra ord kommer man att komma överens. Jag kan ha fel. Men jag är ganska säker.

På Svenska Dagbladets debattsida kan man idag läsa att; “Det är “Dags att pröva en frihetlig mittensamverkan“. Det menar ialla fall Daniel Färm på Tankesmedjan Tiden.  Och jag kan hålla med om de sex punkter han radat upp med massor av text. Alla sex finns noterade (om än i väldigt mycket kortare form)  i mina  inlägg från veckan som gått vilket stärker min tes, att jag som en helt vanlig Svenne sannolikt är rätt ute i mina funderingar.   

Klart att det blir en mittenregering där man kommer ta sitt ansvar och värna om varandra och varandras väljare. Helt enkelt därför att alternativet är så mycket värre. Så oändligt mycket värre. 

ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *