Sakta gå hem genom stan…

sakta går hem genom stan

Det är inte så ovanligt att jag är uppe vid femtiden på morgonen. Men det är sällan jag går och lägger mig den tiden. Istället går jag gärna upp tidigt och njuter av solen som står högt, måsarnas ivriga kraxande och vattnet som glittrar i vår fantastiska huvudstad.

Det är inte utan att jag den här morgonen tänker på Värmländskan, Monica Zetterlund, som är en av de som under sin levnad satte Stockholm och Sverige på den musikaliska världskartan.

Med låten ”Sakta gå hem genom stan” (text av Beppe Wolgers) och Toots Thielemans, “Bedårande sommarvals” med text av Hasse & Tage), och “Att angöra en brygga” visade Monica Zellerlund var det svenska Jazzskåpet skulle stå.

Musikaliska storheter

När jag blickar ut över stan funderar jag på alla musikaliska storheter och genier Monica sjöng tillsammans med.

Under sin karriär sjöng hon med Quincy Jones, Louis Armstrong, Bill Evans, och Stan Getz. Och givetvis en rad kända svenska Jazzmusiker. Som till exempel Jan Johansson, Georg Riedel och Arne Domnèrus för att nämna några.

Monica Zetterlund

Självfallet tänker jag också på att alla dessa ansåg att just Monica var ett lika stort geni. En begåvning i en egen klass som man gärna tog sig an och spelade med.

Det är sånt här jag kan tänka på en morgon som denna. Och just idag funderar jag också på de presentationer jag skall hålla. Presentationer för kollegor runt om i världen och som handlar om DISC profiler och om Sociala Media. Liksom som musiken ämnen jag brinner för.

Jag är väldigt tacksam att jag får vara del av något större och att jag får lära mig nya saker. Visst, jag är nyfiken av mig, det är jag. Så jag kanske hade lärt mig det ändå. Men att sätta det i ett större sammanhang känns ändå bäst.

Så jag säger Gomorron allihop och välkomna upp till en ny fantastisk dag.


ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *