Scenen är tom. Kändisarna har gått hem. Nu är det du och jag som tar det vidare.


Även om jag bara varit del vid sidan om var arrangemanget mycket imponerande. Som en vanlig föreställning vilken som helst har förberedelserna pågått halvannat år. Inte minst det tunga arbetet med biljettförsäljningen. Arenan Lilla Cirkus blev till slut i stort sett fullsatt med publik från näringsliv och många, många cirklar av bekantskap.

Glada färger

I väntan på nästa uppträdande eller tillställning är scenen tom igen. Ensamma kvar fanns en stund de sjutton grafiska våderna om våra gemensamma och globala mål för hållbarhet. FN’s men också det som måste vara våra gemensamma hållbarhetsmål för framtiden. Ett officiellt och dokument med 171 torra paragrafer som kantar scenen – men i glada färger och ett enkelt men utförligt bildspråk. illustrerade av Jakob Trollbäck med team.

Med negativ realism ser vi det positiva

De glada färgerna har under dagen den 14 oktober ackompanjerats av kända och okända talare som spridit sin positivitet och framtidstro till oss andra. Dagny 107 år och Vincent 12 fick inleda och det hela avslutade med veterandiplomaten Jan Eliasson och initiativtagaren Leila Karchaoui. Vi fick också träffa Erik Fernholm som med sina teorier höll oss alla på mattan i någon slags negativ realism. Han fick oss att lite mer vördsamt hålla tag i det lilla halmstrå vi alla bär omkring på om vi bryr oss.

Jag citerar Leila som uttrycker det så här.

Tillsammans fortsätter vi bygga broar för ett hållbart arbetsliv, en hållbar samhällsutveckling och för att få flera diamanter att briljera på jobbet och privat, hoppa på du också, för nu kör vi!”

Leila Karchaoui

Och nu då?

Så vad händer nu då. Hur kommer vi vidare? Ja det är upp till dej och mej. Det är vi två och alla andra och som var med som får sprida budskapet vidare. Så hur jan vi göra det? Läs mer på sidan byggbroar.se. Så vi syns i det digitala vimlet, på virtuella coffee breaks och i möten med Star Trek headsets men förhoppningsvis också IRL, då vi kan se varandra djupt in i ögonen och berätta vilket av alla 17 hållbarhetsmål som ligger en varmast om hjärtat. Och nästa år. I bästa fall så får vi ta Stora Cirkus i anspråk.


ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *