Sverigedemokraterna fintas upp på läktaren i Malmö

Nu kan vi läsa i Sydsvenskan att Socialdemokraterna och Liberalerna i Malmö tycks bli politiska sambos. Varpå SD snyggt vänds bort och i samma fint Zlataneras upp till fyra årigt väntrum på läktarplats.

Det visar återigen att det går att skapa en mittfåra även om priset blir högt med många och stora kompromisser. Och detta i en del av Sverige som många tycker att färre borde få vara del av. Fantastiskt.

Fortsättningen blir intressant eftersom vi nu undrar om Centern hoppar på samma tåg? Jag är dock tveksam till att Löfven skulle skrämmas av dagens analys i SVD. Där skrivs det att Lööf skulle erbjuda Löfven att bli borgerlig statsminister. Nej snarare är deras gnabbande, Lööfven emellan, en skicklig balansgång där båda redan är klara över hur det skall bli.

Politisk islossning

Onekligen är den politiska våren med islossning på väg här och var i landet. Vi är många som ser fram emot nästa vecka då besked väntas på riksnivå. Extra spännande lär det bli i och med Riksdagens omröstning. Detta eftersom partierna inte verkar vilja redogöra hur man tänker sig rösta innan votering. För eller mot Herr Åkesson, det är väl det allt handlar om egentligen, eller hur? Och som tennisoraklet och deckarförfattaren Björn Hellberg möjligen skulle uttrycka det. Spänningen i riksdagshuset nästa vecka kommer vara så förtätad att mandaten kan skäras ur luften med förskärare.

I avvaktan på nästa vecka tar vi tag i fler av Krönikans listor och övriga händelser. Till exempel kan vi konstatera att Rögle slog Frölunda på bortais för första gången på 24 år. Också det året hade Sverige upplevt den varmaste sommaren i mannaminne. Och dessutom hade man säkrat ett Brons i Fotbolls-VM.

Vi grävde visserligen efter Guld men landslaget blev hyllat som hjältar och vi är ganska många som kommer ihåg hur det begav sig.

Och visst var vi nöjda med Brons.

ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *