Själen bubblar över av lycka

Försommar

Vilken fantastisk försommarmorgon. Fåglarna kvittrar och den för Skandinavien så typiskt svala värmen kommer att ta över dagen allteftersom den sakta skrider framåt.

Studentflaken blir fler och fler på stadens gator, det stundar frihet men också ansvar för ungdomarna. Själen bubblar över av lycka att sommaren äntligen är här. Om än försiktigt. Om än försiktigt.

Så stanna upp en stund. Och bli kvar i nuet. Vart befinner du dig idag? Hur ser det ut framåt? Ställ dina problem och utmaningar vid sidan om under dagen. Ladda batterierna. Tids nog behöver dina axlar bära dina bördor.

Men du är starkare då. Kanske till och med sprakande av energi. Det är kanske i morgon du skall ta tag i det där om du aldrig får gjort? För att du vill, kan och orkar? I morgon.

Idag skall du bara slå dig till ro. Och njuta in dagen. Riktigt landa i att sommaren bara börjat. Att Juni, Juli och Augusti ligger framför dig som en röd matta och bjuder dig att ta dig an dagen.

Som när man var barn och tog den första jordgubben av de oändliga antalet i skålen. Tids nog blir det höst. Men inte idag. Och inte i morgon.

ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *