Sjöstedt fäller förslaget till ny regering. Eller?

Fäller Förslaget

Det skall tydligen vara den här veckan det händer. Sjöstedt o Co kommer idag att meddela om man skall pajja uppgörelsen mellan Socialdemokraterna, Liberalerna, Centern och Miljöpartiet. Svekdebatten rullar vidare då Ebba Busch Thor låter meddela “stor besvikelse och sorg” för överenskommelsen. Och Jan Björklund Svarar på Kristerssons utspel om Alliansens död och menar att det är för tidigt. Och att Alliansen som samarbetsform bara är satt på paus. Jan tycker dessutom att man skall skjuta upp omröstningen om Sjöstedt och Co fäller förslaget eftersom en omröstning vore poänglös.

Det mest intressanta med detta kommer vara hur media kommer att spegla Vänsterns agerande idag. Om Sjöstedt och Co inte röstar igenom Löfven så står det fritt att påstå att Vänstern röstar med Sverigedemokraterna och fäller förslaget till regeringsalternativ. Precis som om det skulle vara uppgjort vilket det naturligtvis inte är

Brexit eller inte, det är frågan

Och som om inte detta var nog så har vi på tisdag en situation i Storbritannien där det Brittiska parlamentet skall ta ställning till Premiärminister May’s Brexitavtal. Britterna kan således på Onsdag antingen kasta loss från kontinenten även politiskt och lämna hela världen åt sitt öde. Eller så blir det inget Brexit alls.


Inget brexit mer troligt än inget avtal


Theresa May:

Och om det inte blir ett Brexit. Kommer det utropas en ny folkomröstning då? Mot bakgrund av att man skojade sist men att man den här gången minsann menar allvar.

Så denna måndagsmorgon vässas tangentborden på Europas mediehus. Extrapersonal är inkallade eller iallafall beredda vid sina datorer på frilansande köksbordsredaktioner. Mot slutet av veckan har vi läst löpmeter om hur Sverige och Storbritannien har klarat veckan. Eller inte.

De politiska analyserna är hårdvaluta. Så länge vi inte har en regering så kan analytikerna vända och vrida på alla alternativ. Och gissa utan att det egentligen inte betyder något eftersom läget är så komplicerat.

Detta måste vara en av de mest intressanta perioder att arbeta som journalist inom politisk och samhälle. Frilans eller anställd spelar nog ingen roll. Har du fått in foten så lär det finnas arbete ett bra tag framöver.

ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *