Om inte pappret är signerat och bläcket har torkan när kvällen är över så blir det höst sannolikt ett Brexit utan avtal. Och ett stenhårt sådant. Men jag undrar ändå om vi verkligen får uppleva en Boris Johnson som brister ut i gråt framför kamerorna? Men det kanske vore mänskligt och solidariskt mot Theresa May.

Höstens Pandemi kommer dock sättas i fokus och skyllas vara en av hindren i att få till ett avtal. Och ingen skulle nog påstå att det heller inte var sant. Man har haft annat att tänka på än just Brexit. Även om det är mycket viktigt för framtiden.

Men skall det finnas en framtid behöver också Pandemin hanteras. Detta inklusive alla vaccinationerna, som bara de kommer ta ett bra tag att genomföra.

Boris lär befinna sig i Bryssel i detta nu för att lösa upp knutarna. men frågan är om det finns någon som faktiskt tror att ett avtal skall komma på plats.

Nya förhandlingar i vår?

Istället kanske de diskussioner som pågår handlar om att ytterligare förlänga förhandlingsfristen. Så att fortsätta diskussioner skall kunna äga rum efter helgerna och under våren. Och takt med att pandemins effekter så småningom avtar.

Kanske det helt enkelt skulle vara rimligt att låta Jul och nyårshelgerna passera genom en EU-Brittisk borgfred. Och att människor i lugn och ro kan få tänka på annat över helgerna och komma tillbaka till ett ”Status Quo”.

Frågan är dock vad man skall förhandla om? Antingen är man med eller inte. Och man har ju valt att ankra loss och hissa seglen för att plaska runt på Nordsjön i ensamt majestät. Så vi nog nått vägs ände vad gäller Brexit-förhandlingar.

Ovissheten är värst

För brittisk del kan år 2021 inledas med än större ovisshet än efter folkomröstningen den 23 juni, 2016. Men har ju redan lämnat EU formellt – Nu handlar det om att stänga övergångsperioden med eller utan avtal.

Än så länge fortsatt ovisshet om det mesta i vår relation till Premier League, Monty Python, Jaimie Oliver, Morden i Midsomer och allt annat vi älskar med den brittiska jargongen.

Och BBC ställer samtidigt frågan, kommer kvällens middag bli ”the last supper”