Skäms USA, Skäms Alabama

En signatur som kastar alla Alabamas kvinnor över stupet

Hur är det möjligt? Anno 2019 väljer en av Amerikas förenta stater att Alabama ta ett historiskt jättekliv bakåt i evolutionen. Man röstar igenom lagar som i stort sett totalförbjuder aborter. Jag frågar mig igen; hur är det möjligt?

Kommer Alabama ha några fast boende kvar förutom de Neandertalare som tog beslutet? Nu när Kay Ivey signerat lagförslaget med bläck från helvetet kommer utflyttningen ialla fall att inledas. Av de som kan vill säga. Men det är Obegripligt, en kvinnas signatur som tar alla Alabamas kvinnor på sina axlar och kastar dem över stupet. Men förslaget kan fortfarande stoppas i domstol och vi kan ju hoppas att det finns några Homo Sapiens kvar som ser dårskapen i vitögat och säger nej.

Den här lagstiftningen är ett viktigt bevis för människorna i Alabamas starka tro på att varje liv är värdefullt och att varje liv är en helig gåva från gud


Alabamas guvernör Kay Ivey

Förbudet mot abort skall gälla även vid våldtäkt och incest. Läkare som trotsar förbudet och genomför aborter riskerar 99 år i fängelse. Brilliant USA. Fullständigt lysande. Som det stora folket av Showbiz ni är kanske ni skulle införa dödsstraff i form av stening också. Och sända direkt via någon av de republikanska tevekanalerna? Genom dödsstraffet skulle ni också kunna sänka kostnaderna. Iallafall för 98 av de 99 år som läkarna i Alabama egentligen skulle ha suttit fängslade. När de trotsat förbudet och genomfört aborter.

Ta officiell ställning nu Trump! För kvinnornas rätt att själva bestämma!

Att President Trump ses som en pajas lite var stans i världen vet vi redan. Om det finns någon gång som han skulle gå in och peka med hela handen så är det nu. Jag förstår att han trots allt inte kanske kan påverka beslutet men han kan ta ställning och göra det officiellt. Och få tillbaka lite, lite grand av den heder som Amerikas Förenta Stater förlorat de senast åren.

Men jag ser inte så ljust på möjligheten

Skäms USA, Skäms Alabama


ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *