Skapa forum för förändring istället för gnälliga inlägg på Facebook!

Skapa forum för dialog och förändring

Jag sitter på tåget mellan Göteborg och Stockholm och ser den svenska våren på nära håll. Det ljusgröna gräset och den där nästan luddigt gröna nyansen innan träden slår ut. En kan riktigt känna, se och höra hur våren växer upp när vi susar förbi. Klassiskt röda stugor med vita knutar som ligger inbäddat i den Svenska naturen. Det är blå himmel och Sverige är sådär vykortsvackert som för många är så exotiskt.

Det skulle kunnat vara inledningen på en liten novell eller en roman skriven i första person och som utspelar sig i ett av världens bästa länder. Ett Sverige när det är som bäst. Istället är texten ett sätt att skapa en stämning runt något som många anser vara hotat. Sverige, det svenska folkhemmet, den svenska välfärden och den svenska modellen. Den svenska naturen och den helt unika Allemansrätten. Riskerar vi verkligen att förlora allt detta?

Starta ett parti! Demonstrera! Skapa forum för dialog och förändring!

Jag har fått kritik för att Krönikan.se bara talar illa om Sverigedemokraterna och för att jag inte tar upp frågor som kriminalitet, skjutningar, våldtäkter och extrem islamism. Det må så vara men jag tycker inte att läget är bättre än någon annan. Inget, jag säger inget av ovanstående skall någonsin accepteras av någon. Och det är upp till dej och mej att välja politiker som kan se till att det blir så. Och vi kan göra mycket mer än så.

Det duger inte att i sociala media skrika ut sin frustration utan att göra något mer. Starta ett parti! Demonstrera! Skapa forum för dialog och förändring. Var konstruktiv, inte bara i din kritik mot mig eller oss, utan även mot dig själv och ditt sätt att agera eller inte. Bara gör något istället för att gnälla och tala om hur kass allt är. Och detta gäller flera i mitt tycke naiva röster på Facebook.

Faktum är att jag just fick den uppmaningen av en vän som nu, när jag väl engagerat mig, sagt upp bekantskapen med mig på Facebook. Lite väl att överreagera kan jag tycka eftersom det tydligen passar att ta en öl då och då. Men jag är inte den som är den. Han är alltid välkommen tillbaka så länge han betalar för ölen.

Kanske vår tids största hot

Mitt sätt engagera mig i ämnet är att genom Krönikan.se försöka skapa opinion emot de krafter som finns i högerextremismen. Dess närhet till makten skrämmer mig. Jag tycker att just detta är en av vår tids absolut största hot. Och det är hot som redan blivit verklighet i andra länder. Och som jag anser inte hör hemma här i Sverige. Ert engagemang må bli ett annat. Jag kan ändå tro (och hoppas) att våra mål är ungefär de samma.

Rörande min vän som inte vill umgås med mig på Facebook. Istället för att spy galla över mitt sätt att se saker och ting hade jag önskat han gav lite kredd på Facebook istället. Lite Glass & Ballong attityd helt enkelt. Typ “Vilket engagemang du har. Och vilket jobb du gör med Krönikan.se. Va kul för dig. Jag tycker inte samma sak. Men ändå.” Vi har ju trots allt känt varandra i mer än fyrtio år. Men kanske är det Jantelagen som begränsar var och en av oss i detta avlånga, oerhört vackra land som både du och jag vill värna.


Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *