Jag kan inte annat än att sktratta lite innombords över SDs reaktioner på P3 Guldgalan. Visst, det är inte säkillt snyggt att ropa ”Fuck Jimmie” rakt ut i etern. Å andra sidan vem skulle ha stoppa Matilda ”Mattis” Årestad från att utropa var hon tycker om Jimmie Åkesson? Att vi i Sverige har rättighet att säga vad vi tycker och tänker, högt och tydligt är inte alla förunnat i världen. Just därför har vi en skyldighet att uttrycka vår åsikt när vi kan. Och framförallt om vi får tillfälle att att sprida budkapet genom olika media.

Herr Åkesson själv gav ju uttryck för sina åsikter i den numera berömda partiledardebatten innan valet. Resultated blev ett djävla rabalder. Bland annat om huriuvuida det var rätt eller fel av SVT att ta avstånd från det Jimmie uttryckt under debatten.

Personligen kan jag tycka att att det var utmärkt att Herr Åkesson den gången förmedlade sina riktiga åsikter eftersom det stärkte mina tankar om vilken valsedel jag skulle stoppa i kuvertet.

SDs rättspolitiska talesperson Adam Marttinen har citerats i Expressen efter ett inlägg på Twitter. Adam skriver ”Lagbrott, hat mot oliktänkande påhejat med musik och applåder. Inte speciellt vackert”. Kanske borde Adam tänka om och fundera på om in Matilda ”Mattis” Årestad inte bara stod upp för sin rättighet – men också sin skyldighet uttrycka sin åsikt.

Att ropa ”Fuck Jimmy” kanske inte är så snyggt. Men som det heter i idrott, så skedde det i striden hetta. Och hade det inte varit i Public Services P3 Gala så hade det varit i någon annan välkänd kanal.