Hej och välkomna tillbaka till verkligheten efter alla långa och förhoppningsvis sköna helgdagar. Nu kallar plikten och en rejält sjok med oxveckor, innan vi får sätta tänderna i påsklamm och allahanda chokladpraliner. Men först en reflektion från helgdagarnas TV tittande där jag konstaterar att spelbolagen guldkalvar för bankerna.

Till att börja med undrar jag hur många företagen är. Alla dessa nya nygamla o gamla spelbolag som skall lura av oss pengar på spel som aldrig har varit någon bra affär. Förutom för bolagen själva.

Nu stoltserar alltså spelbolagen med att man kan få ut alla pengar på en gång. Eller i falla fall inom 5-10 minuter. Inte för att jag vet vad problemet var innan eller varför man inte kunde plocka ut sina vinster direkt förut. Det är klart man måste får det. Allt annat vore kriminellt. Men nu är de inte just den detaljen detta skall handla även om det är ganska nära.

Spelbolagen kan betala live – det vore något för oss andra också

Nu kan spelbolagen tillsammans med bankerna kan se till att vi får våra pengar direkt. Då vore det väl på tiden att man kunde betala en räkning live via sin hembank. Och att transaktionen behandlades omgående, bums och eller i alla fall på stubben.

…så har du pengarna inom 3-4 bankdagar…

Vill jag betala räkningen en fredag, lördag eller söndag så skall väl pengarna kunna transfereras direkt. Om det inte går, då skulle jag bra gärna vilja veta vad det är som hindrar bankerna från lämna gamla batch/natt körningar bakom sig. Kort sagt vill jag aldrig höra uttrycket bankdagar igen!

Så om ni inte vet vad ni skall göra efter tre på banken så är det ett hett tips att arbeta för att få till live transaktioner. Jag bryr mig inte så mycket om hur ni gör det – Bara att ni gör det.

Hur lång tid tror du att ni behöver? Skall vi säga Påsk?