Storbritannien kämpar vidare likt Monty Phyton för den heliga graal

Storbritannien kämpar vidare likt Monty Phyton för den heliga graal

Idag är det tre dagar kvar tills Storbritannien lättar ankar för att flyta ut i det okända. Eller inte. Det förefaller som att våra älskade Engelsmän tror att de skall hinna förhandla sig till något i veckan. Det pratas om en lagändring i Storbritannien som skall omöjliggöra en hård Brexit på Fredag. En förlängning av fristen för utträdet till den 30 juni är det man siktar på. Nog är det lite väl soppigt alltihop. Men Storbritannien kämpar vidare likt Monty Phyton för den heliga graal

När käbblet i parlamentet fortsätter under tisdagen går tankarna tillbaks till Riddarna i Monty Phytons filmkomedi Holy Grail, den heliga graal. Den svarte riddaren som trots att han i tur och ordning blir av med både armar och ben men som envist vägrar att ge upp.

Skådespelarna och karaktärerna är nya när komedin spelas igen, om än i en annan tappning. Men minst sagt lika brittiskt som vanligt och lika envist. Ibland finns känslan av att alla munhuggningar och smågräl är just ett spel för publiken. Och media bedömer spelet så snart parlamentarikerna hällt upp en drink på någon av Westministers alla Pubar.

Allt detta till trots hittar vi intet nytt i svensk media om Brexit. Bara det är ju intressant med tre dagar kvar. Så hur blir det då? Ingen verkar veta säkert. Nu vill alltså Premiärminister Theresa May flytta fram utträdet till 30 juni eller tidigast den 22 maj. Och så skall man tydligen rösta om det i det Brittiska parlamentet. Varför det kan man undra när beslutet ändå ligger hos EU?

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *