Storbritannien lossar snart förtöjningen för att flyta fritt

brexit-4011711_640

På tidigt nittiotal hörde vi talas om det första gången. Det var den 16 september 1992 när den svenska kronan släpptes lös och fick flyta fritt. Räntan steg till 500%, om än för en mycket kort period. Ge det ett ögonblick. Kanske till och med räkna på det på skoj. Skulle du klara dina lån idag om räntan för några dagar steg till 500%?

Nu är det kanske inte räntan man tänker på om Storbritannien snart lossar förtöjningen och EUs alla bojjor. Och utan yttre inblandning i inre angelägenheter som fish’n chips, sen decennier överskattad fotboll och brittiskt öl. Vem dricker det förutom britter nu för tiden? Det går inte att leva på gamla meriter. Inte ens om de kulturella, politiska och kulinariska inslagen från Storbritannien varit ganska trevliga genom åren.

Kultur, Gastronomi & Politik

Morden i Midsomer, Monthy Pyton och Mr Bean har likt vykort från sjuttiotalet bleknat. Och charmen är sedan länge förskansad i minnet. Så kulturellt kan vi räkna bort Storbritannien till de kommer med något nytt, fräscht koncept.

Även om de kulinariska inslagen varit trevliga så är det inte den brittiska maten som slagit en med häpnad. Nej det är snarare det Indiska och Pakistanska köket som briljerat. Tillsammans med den på Puben serverade heta Chilli Con Carne’n. Sherpards Pie eller brittisk inälvsmat i största allmänhet verkar dock inte vara så gångbart längre.

Honourable Friend

Tilltalsord i det brittiska parlamentet

Det brittiska parlamentet är i alla fall att räkna med för nöjesindustrin. Jag hoppas att man redan säljer biljetter till att övervaka denna stolliga, stojiga och något överförfriskade församling politiska (nåja) genier. Att oavsett vilken politisk tillhörighet tilltala varandra med en knivskarp aristokratisk klang är vardag för en MP. Och tänk att man fram till 1998 var tvungen att bära hatt för att ta upp en ordningsfråga i parlamentet. Eftersom hattmodet sedan länge upphört även i Storbritannien fanns det i parlamentet två höga hattar som medlemmarna kunde varva med.

Vi behöver dock nog inte vara oroliga för att inte få ta del av detta spektakel framöver. BBC kommer givetvis fortsätta sända debatterna globalt eftersom nöjesvärdet är skyhögt. Vad Storbritannien behöver nu är Potter, Harry Potter.

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *