Tack Nyamko, dina klara besked skapar trygghet runt om i landet

lunch

Så otroligt skönt med ett klart besked från den nyvalde partiledaren för Liberalerna Nyamko Sabuni. Det blir inga samtal eller samarbeten med Sverigedemokraterna. Det beskedet torde stärka den nuvarande mittfåran i svensk politik och de Svenska Folken kan andas ut ordentligt. Det blir förhoppningsvis inga nyanser av mörkblå beslut i den svenska kammaren under överskådlig framtid.

Visst har vi har skjutningar, gängkriminalitet och annan sörja och av en helt annan kaliber idag. Ett bredare och stärkt samarbete i mitten kan dock få bort sådant avskum från gator och torg och skapa trygghet ändå. Bara en sätter sig ned och för kreativa, konstruktiva diskussioner. Men för att göra det behövs inga Sverigedemokrater.

Man får äta lunch med vem man vill

Redan klassiskt bevingade och ironiska ord från Nyamko Sabuni om att Ebba Busch Thor ätit lunch med Jimmie Åkesson

Om Nyamko, Annie, Stefan, Jonas och Miljöpartiets språkrör Per och Isabelle kan fortsätta hålla principerna på avstånd så kan den nyvunna svenska mittenpolitiken faktiskt befästas framöver. Och bli det självklara valet i nästa Riksdagsval. Bara det är ju smått fantastiskt. Och ni skall se att det går alldeles utmärkt att samarbeta utan att släppa in andra partier i diskussionerna.

För att vinna ytterligare mark behöver Regeringspartierna presentera ett gemensamt program som en av fyra hörnstenar i politiken. Den andra blir den väl grundade argumentationen och den tredje finansieringen. Kvar är den fjärde, men lika viktiga hörnstenen. Att inte ge vika för Sverigedemokraterna och inleda samarbeten i högerkantens yttersta periferi.


ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *