Theresa May får en riktigt dålig dag på jobbet

Theresa May får en riktigt dålig dag

Ni vet en sån där dag då hellre skulle ha legat kvar under täcket. I mörkret. För att om det möjligt, drömskt längta bort till en annan tid. En annan plats. Nog är det så Premiärminister May känner idag när hon slår upp ögonlocken efter den förnedrande förlusten vid gårdagens Brexitomröstning. Och alla vet att Theresa May får en riktigt dålig dag på jobbet idag.

Efter gårdagens förlust, där mindre än en tredjedel av ledamötena röstade ned Premiärminister May’s förslag slickar hon idag såren. Men det är en rejäl uppförsbacke åt alla håll och det måste till ett smärre mirakel för att Premiärminister May skall överleva politiskt. Och ett ännu större mirakel för att hon skall leverera ett fullgott Brexitavtal. inte minste eftersom EU anser att det är färdigförhandlat.

Ingen vet om det finns en väg framåt för Brexit

Och om man smurfar runt i mediebrusets så verkar ingen ha en aning om vilken väg man skall ta framåt. Än mindre om det ens finns någon väg för May att ta. EU tycker att det är färdigförhandlat. Brexitanhängarna tycker avtalet är för dåligt.

I sportens värld kan man få höra att; “Om det här resultatet står sig så vinner X cupen eftersom man har fler mål gjorda på bortaplan.”
Storbritanniens politiska situation så här i slutet av matchen kan nog bäst beskrivas som att man är i brygga. Så snart det sista skulderbladet trycks ned mot mattan, förlorar Storbritannien på fall och kastas ut i ett avtalslöst förhållande. Ankartrossen slits av och öguppen Storbritannien kommer driva planlöst utan vare sig motor eller segel.

Motståndarna kan inte vara nöjda. Inte medståndarna heller. För nu blir det ju ingenting. Inte ens en tummetott. Det enda som är klart är att Theresa May får en riktigt dålig dag på jobbet. Och att Brexits vara eller icke tycks vara än mer oklart

Läs mer

ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *