GoT eller Game of Thrones är jättehajpat just nu. Det pratas och skrivs mer än någonsin om fenomenet, framförallt på sociala medier. Bara under 2019 har man twittrat 15 miljoner gånger om GoT.
Det är tydligen en ny säsong på tapeten. Men vad är grejjen? Tillhör du också dom som undrar om du missat eller sluppit Game of Thrones?

För oss som ännu är noviser är det oklart om detta är en ny ”Saga om ringen” eller om det är något annat. Men ett är säkert. Om man är författare och har två R som initialer i namnet så ligger manegen krattad att skriva en succéhistoria, precis som George R.R. Martin och J.R.R. Tolkien. Men i ärlighetens namn. Förutom två R behöver man nog en ganska god portion fantasi och och ha många tokiga idéer. Ju tokigare desto bättre.

17 Oscars och 47 Emmys

All uppståndelse just nu påminner iallafall om förväntningarna som fanns på när filmatiseringen om Ringen dök upp. Men 17 Oscars inger respekt och säger något om hur väl Peter Jackson lyckats med sin trilogi. Men långt innan mästerverken släpptes upp på biograferna hade mängder av Tolkiensällskap etablerats i hela världen. Dock är det svårt att omedelbart hitta något direkt liknande för Game Of Thrones. Trots sina 47 Emmys. Men det dräller däremot av sidor för fans på Facebook men genom www.gameofthroones.com hittar man det som iallafall förefaller vara den officiella Facebooksidan. Förutom några små lokala varianter här och var saknas dock ett världsomspännande sällskap. Men är en förmodligen en tidsfråga innan inbitna fans skapar första riktiga sällskapet och bjuder in till första rollspelet, någonstans i världen. Game Of Thrones går ju in i sista säsongen och någonting måste sannolikt fylla hålrummet.

Game Of Thrones har många likheter med Sagan om Ringen och bara därför är det läge att ikväll dra igång första avsnittet av säsong 1. Så får vi se hur långt det håller.