Tre dagar kvar och ingen vet om förtöjningen brister

Det verkar som vi skall ta det här också med en gäspning. Jag sträcker på mig när jag tar mig ur sängen på morgonen. Sömndrucket släpar jag mig ut i köket för att brygga dagens första kaffeslurk. Medan doftslingorna likt slöjor, fast osynliga, sprider sig hämtar jag tidningen.

Ni vet där där gamla av papper. Korsorden är ju kanon. Men vill jag har nyheter så leder paddan eller mobilen mig vidare till det som hänt för bara sekunder sedan.

Vare sig DN eller Svenskan har Storbritannien på första sidan. Och jag undrar lite, borde en inte ha det om man är de största nättidningarna i Sverige.?

Katastrofen nära – Eller vänta nu – är det verkligen katastrof? För vem?

Borde det inte ylas med feta rubriker vilken katastrof det är att vara sig Storbritannien eller andra vet om man lämnar EU vid midnatt på torsdag?
Åtminstone skulle man beskriva vilken inkompetens som råder när inte en politikerna vet hur det blir om dessa tre ynka dagar, eller?

De brittiska politikerna borde få en skriftlig journalistisk avhyvling för att man helt enkelt inte vet. Dryga sextiosex miljoner människor har rätt att kräva detta av politiker man röstat fram för att ta de riktigt stora svåra besluten om landets framtid.

Alltså – Smaka på den – Ingen Vet!

Ingen vet och ett av alternativen verkar vara ett nyval som Herr Johnsson hoppas få till den 12 december. Men bara om man beslutar sig innan torsdag vid midnatt då tidsfristen går ut. för efter det har man redan, med buller och bång, lyckats krascha sig ut ur EU.

Men kanske har medier både här och i andra länder tröttnat på att det brittiska politikerna aldrig blir klara. Lite som att titta på Monthy Phyton sketcher för länge. man slutar skratta till slut.

“- Jaja, säg till när ni om och när ni faktiskt ska lämna EU så tar vi det därifrån”

Fundering om hur det skulle kunna vara kan vara

Är du mot- eller medborgare?

Även om nyval och förlängning av tidsfristen är mest sannolik så kan jag ändå inte sluta fundera på vad som händer på fredag. Om och Storbritannien har kastat loss och utan styrning seglar ut på Nordsjön för att möta julruschen. Kommer det att hända något? Vet man ens vid tullarna hur man skall agera? Om det kommer en Svensk som skall titta på Londons gator och pröva shoppingen inför julen.

Och hur man skall agera om besökaren är medborgare av annat land. Och avsikten är inte har för avsikt att spendera pengar, utan snarare att försöka skaffa sig pengar till sitt levebröd? I det första fallet så kanske man betraktas som medborgare ett tag till.

Men i det andra fallet skulle jag tro att man blir betraktad som motborgare. Och så blir man förvisad till Irland. För där finns det ingen hård gräns mot EU. Eller hur var det nu. Skulle de bli en gräns där eller inte

ProfilbildProfilbild

Author: Stefan Sladden Eng

Stefan Sladden Eng har arbetat i mer än 35 år i Rese- och Flygindustrin. Han har en passion för grafisk design och att skriva och har tidigare bloggat i eget namn. Stefan skapade Krönikan.se i Oktober 2018 som ett hobbyprojekt vid sidan av sitt arbeta som Globalt ansvarig för "Beyond Air" lösningar i Amadeus Travel Platform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *